Нидерландия победи с 3:1 САЩ в осминафиналите на Световното първенство по футбол в Катар. Депай и Блинд донесоха много добър аванс още на полувремето за тима, но американците се върнаха в мача с гол на Хаджи Райт. Все пак победата за "лалетата" беше подпечатана от Дъмфрис с гол в последните 10 минути на двубоя.

Още в 3-та минута се появи страхотна възможност за САЩ и Пулишич се озова сам срещу вратаря на Нидерландия, но ударът му беше спасен от Ноперт.

В 10-та минута Нидерландия откри резултата, след многоходова акция Дъмфрис пусна в наказателното поле по земя към Мемфис Депай, който с много хубав удар не остави шансове на Търнър за 1:0. 

В 43-та минута последва мощен удар на Тимът Уеа, но Ноперт изби.

В добавеното време на първата част Дъмфрис намери Дейли Блинд в наказателното поле и халфът удвои преднината на Нидерландия - 2:0. 

В 50-та минута Тим Рийм отправи удар след изпълнение на корнер, но Коди Гакпо успя да изчисти от голлинията.

Малко по-късно Цимерман можеше да си отбележи автогол, но Търнър изби.

В 61-та минута удар на Депай беше избит в корнер.

В 72-та минута Компайнерс отправи удар, който Търнър спаси, а след това Депай опита удар с глава при добавката, но вратарят на американците отново спаси. 

В 75-та минута Райт преодоля Ноперт, но ударът беше изчистен в корнер от голлинията от играч на Нидерландия. След изпълнението на ъгловия удар се стигна до разбъркване и до нова атака на американците, при която Пулишич пусна пас по земята към Хаджи Райт, който малко случайно игра с топката, но тя влетя в мрежата неспасяемо във вратата на Ноперт - 2:1.

В 81-та минута Дейли Блинд центрира в наказателното поле към непокрития Дензел Дъмфрис, който с хубав удар от воле прави топката във вратата на американците за 3:1. 

Така нидерландците станаха първият четвъртфиналист на Мондиала. 

Нидерландия ще срещне на четвъртфиналите победителя от двубоя между Аржентина и Австралия. 

Нидерландия: Андриес Ноперт, Юрийн Тимбер, Върджил ван Дайк, Нейтън Аке, Дензъл Дъмфрис, Мартен де Роон (Стивън Бергвайн 46 мин.), Френки де Йонг, Дейли Блинд, Дейви Клаасен (Теун Коопмайнерс 46 мин.), Коди Гакпо, Мемфис Депай (Чави Симонс 82 мин.)

САЩ: Мат Търнър, Сержиньо Дест (Деандре Йедлин 76 мин.), Уокър Цимерман, Тим Рийм, Антони Робинсън, Юнус Муса, Тайлър Адамс, Уестън МакКени (Хаджи Райт 67 мин.), Хесус Ферейра (Джовани Рейна 46 мин.), Тимъти Уеа (Брендън Аарънсън 67 мин.), Кристиан Пулишич