Няма да има пловдивско дерби в първата шестица, след като Ботев и Локо ще бъдат в различни групи в плейофите. Това стана ясно днес, след като Крумовград победи като домакин Славия с 2:0.

Двубоят се игра на клубната база на Ботев, където Крумовград домакинства през този сезон.

Серкан Юсеин откри в 36-та минута след асистенция на Клайдер Машедо.

В 44-та минута Патрик удвои преднината на домакините.

В последните секунди на първата част Патрик вкара нов гол, но голът беше отменен след преглед с ВАР.

В 84-та минута Вячеслав Велев беше изгонен с директен червен картон и Крумовград доигра  двубоя с 10 човека.

Така вече ясно, че Ботев ще е извън първата шестица и ще играе в групата между 7-мо и 10-то място. В неделя тимът гостува на Локомотив София. Крумовград има по-добри показатели срещу Ботев в директните мачове и със сигурност ще бъде пред тима в последния кръг от редовния сезон. Иначе Крумовград може и да не влезе в първата шестица, но това ще стане само ако ЦСКА 1948 победи в неделя Локомотив в Пловдив.

Ботев ще се бори за седмото място, за да отиде на бараж за класиране в Лигата на конференциите. Ако обаче тимът спечели Купата ще си осигури директна евроквота за Лига Европа. Пловдивчани победиха ЦСКА с 1:0 в първия полуфинал в турнира, а реваншът е на 1 май.

Така единствената възможност за пловдивско дерби през този сезон е именно баражът за Европа. Това може да стане ако Локомотив стане 4-ти, а Ботев не спечели Купата и завърши 7-ми. Тогава двубоят ще е на "Лаута" и ще е директен за класиране за Лигата на конференциите.