Женският национален отбор по футбол загуби вчера с 0:2 от Турция срещата третото си домакинство в световните квалификации. Мачът се игра на стадион "Локомотив" в Пловдив. Вижте какво заявиха треньорката Силвия Радойска и най-добрата ни футболистка Симона Петкова.

Силвия Радойска - треньорка на България 

"Бяхме пределно мотивирани да спечелим точка или три срещу отбора на Турция. Работихме доста от този мач и съм разочарована от резултата. За съжаление това са ни възможностите. Във всеки един мач нашият национален отбор израства. Този национален отбор го нямаше доста години и ни трябва много работа, за да стигнем другите отбори. Бяхме на турнир в Турция, където срещнахме по-слаби отбори. Там играхме изключително добре във фаза атака и имахме много положения. Трябва ни време, работа и се надявам да изглежда по-добре за в бъдеще. Португалия са основен фаворит в нашата група заедно с Германия. Надявам се да играем добре в защита в Португалия. Ще опитваме отпред да играем на контраатаки. Надявам се да постигнем по-добър резултат от двубоя с Португалия в Пловдив", заяви Радойска.

Симона Петкова - футболистка на България 

"Като цяло ни липсва класата. Не успяхме да задържим топката, за да дадем нужното време на халф-бековете ни да подкрепят атаката. Колкото повече момичета играят в чужбина, толкова повече се вдига нивото на българския женски футбол. За съжаление нивото на първенството ни не е високо и затова всяко момиче, което излиза в чужбина може да донесе повече на международната сцена с националния отбор. Всяко едно момиче трябва да има вътрешната мотивация и да играе за националния отбор. Ние сме национален отбор на България и не можем да съберем 1000 души на стадиона. Това е липса на всякакъв вид интерес. Ние не заслужаваме такова отношение. Ние като мъжете тренираме, раздаваме се, 90% от момичета работят и ходят на университет. Смятам, че заслужаваме малко повече от това, което ни се дава. Обещавам, че ще вземем точки. Ще направим всичко възможно да направим това. Мачът с Турция беше един много добър начин да спечелим точки, но за съжаление не успяхме да го направим. Надявам се в България в следващия ни мач да има повече точки и да зарадваме публиката.", заяви Петкова.

Футболните националки изиграха добър мач, но загубиха от Турция в ПловдивЗагуба с 0:2 за българките

Димитър Илиев награди най-добрата ни футболистка Симона ПетковаПеткова получи наградата преди България - Турция