Мъжкият национален отбор по футбол търси днес първи първа победа от почти година. Националите приемат Гибралтар в пети мач от Лигата на конференциите. Мачът е тази вечер от 21:45ч. в Разград. 

Националите са в тотална криза след последните си мачове. Те записаха две срамни страници за националния отбор, падайки у дома с Грузия с 2:5, а след това не успяха и да бият Гибралтар като гост - 1:1. В останалите срещи през юни България направи у дома 1:1 със Северна Македония и 0:0 като гост на Грузия. 

Последната победа на България беше на 21 октомври 2021г., когато победихме Северна Ирландия с 2:1 в световна квалификация в София. 

България има съвсем минимални шансове да стигне поне до второто място в групата, което евентуално може да осигури бараж за класиране на Евро 2024г. За да се случи това националите трябва да бият Гибралтар и да се надяват Северна Македония да не бие Грузия, а след това да бием македонците в Скопие в последния мач от групата. 

По-голям проблем обаче, че тези два мача са изключително важни, защото националите може да се озоват в последната урна на жребия за европейските квалификации на 9 октомври. Само две победи ще ни изкачат в четвърта урна и ще запазим и шансове за бараж, ако Грузия се класира през нормалните квалификации. 

До момента в историята си България никога не е била в последната урна за жребий за квалификации. 

Иначе извън състава изненадващо останаха Георги Миланов от Левски и Ивайло Чочев от ЦСКА 1948. В отбора има доста дебютанти, а мачът ще е и официален дебют на новия треньор Младен Кръстаич, който замени Ясен Петров. 

Съдия на двубоя ще е Павел Орел от Чехия.

Вероятни състави:

България: Светослав Вуцов, Виктор Попов, Валентин Антов, Петко Христов, Антон Недялков, Илия Груев, Илиян Стефанов, Георги Русев, Кирил Десподов, Радослав Кирилов, Мартин Минчев

Гибралтар: Дайли Колеинг, Рой Чиполина, Скот Уаисман, Бернардо Лопес, Люи Ансли, Джейс Оливеро, Ийтън Брито, Греъм Торийя, Лее Кашаро, Лийм Уолкър