Националният отбор на България по футбол по всяка вероятност ще приеме Черна гора в първия си мач от европейските квалификации следващата пролет в Разград, съобщи за БТА източник от БФС.

Селекционерът Младен Кръстаич и играчите са останали много доволни от условията в базата на шампиона Лудогорец, в която се готвиха през тази година преди срещите от турнира Лига на нациите срещу Северна Македония (1:1) през юни и срещу Гибралтар (5:1) през септември.

Поради тази причина в БФС обмислят да заявят стадион "Хювефарма Арена" за първото домакинство от пресявките за Евро 2024 срещу Черна гора на 24 март следващата година. България е в група G на европейските квалификации, в която са още Сърбия, Унгария, Черна гора и Литва.

Сръбският спец Кръстаич пое състава през юли, като под негово ръководство "лъвовете" не допуснаха поражение в четири мача. Серията започна с 5:1 над Гибралтар на 23 септември, а три дни по-късно беше постигнат успех с 1:0 над Република Северна Македония в Скопие в последния мач от турнира Лига на нациите. На 16 ноември в контрола българите спечелиха с 2:0 срещу Кипър в Лимасол, а четири дни по-късно завършиха 0:0 срещу Люксембург като гост.