Мъжкият национален отбор по футбол започва днес участието си в новия сезон на Лигата на нациите. Мачът е днес от 19:00ч. на стадион „Хювефарма Арена“ в Разград. 

Любопитно е, че за първи път от доста години националите ще играят извън София. Домакинските мачове на националите в Лигата на нациите ще бъдат в Разград. 

След като изпадна в група С през миналото издание на Лигата на нациите националите попаднаха в група заедно със Северна Македония, Грузия и Гибралтар. 

Мачовете не са никак без значение. Освен изкачване в по-горната група В националите ще могат да имат още един шанс за класиране на Европейското първенство през 2024г., ако не успеят да се класират през стандартните квалификации. Това може да стане ако националите спечелят групата или завършат втори и победителят в групата се класира за Европейското от квалификациите, а България не успее. 

Националите последно играха през март месец, когато загубиха от Катар и Хърватия в контроли в Катар. 

Северна Македония пък направи огромна сензация и изхвърли от Световното европейския шампион Италия, побеждавайки го като гост с 1:0. Македонците обаче отпаднаха в директната битка за Мондиала срещу Португалия след поражение с 0:2. 

Съдия на двубоя ще е Жереми Пинар от Франция. 

Вероятни състави: 

България: Николай Михайлов, Антон Недялков, Петко Христов, Андреа Христов, Иван Турицов, Георги Костадинов, Тодор Неделев, Ивайло Чочев, Филип Кръстев, Кирил Десподов, Радослав Кирилов

Северна Македония: Столе Димитриевски, Езгиан Алиовски, Кире Ристевски, Висар Мислу, Дарко Велковски, Енис Барди, Стефан Спировски, Бобан Николов, Елиф Елмас, Дарко Чурлинов, Александър Трайковски