Мъжкият национален отбор по футбол ще изиграе днес предпоследния си мач от световните квалификации. България приема Северна Ирландия от 21:45ч. на националния стадион "Васил Левски".

След поражението от Литва като гост в събота националите загубиха и на практика шансовете си за второто място и последните два мача просто ще доиграват квалификациите. Иначе определено основният фокус в двубоя е кой ще дойде на стадиона като президент на БФС. Припомняме, че днес от 10:00ч. започва Извънредния конгрес на БФС. Основните кандидати са досегашният президент Борислав Михайлов и играчът с най-много голове за националния отбор Димитър Бербатов. 

Иначе в миналия кръг на пресявките България загуби доста срамно с 1:3 от Литва, а Северна Ирландия загуби с 0:2 при гостуването си на Швейцария. 

В класирането България е на четвъртото място с пет точки, а със същия актив, но с по-добри показатели е Северна Ирландия на третото място. 

До края на квалификациите националите имат гостуване на Швейцария на 15 ноември. 

Наказан за Северна Ирландия е звездата на тима Джамал Люис, който беше изгонен в двубоя срещу Швейцария след два жълти картона.

Съдия на двубоя ще е Алексей Кулбаков от Беларус.

Вероятни състави: 

България: Мартин Луков, Андреа Христов, Валентин Антов, Петко Христов, Васил Божиков, Петър Витанов, Кристиян Малинов, Тодор Неделев, Димитър Илиев, Кирил Десподов, Георги Йомов

Северна Ирландия: Бейли Пийкок-Фарел, Крейг Катхарт, Даниел Балард, Киърън Браун, Шейн Фъргюсън, Джорд Савил, Стивън Дейвис, Джордан Томпсън, Пади МакНеър, Стюърт Далас, Конър Уошингтън