Мъжкият национален отбор по футбол направи 1:1 като гост на Литва в третия си мач от европейските квалификации. Гирдвайнис откри в 14-та минута, но малко след това домакините останаха с човек по-малко, след като Ласицкас беше изгонен с директен червен картон. Марин Петков изравни в 27-та минута, но въпреки че останаха с човек повече и след много пропуски националите не успяха да спечелят двубоя.

Дебют за националния отбор направиха Иван Дюлгеров и Патрик-Габриел Галчев.

Двубоят започна ужасно за националите и в 15-та минута домакините откриха резултата. Гинейтис центрира от корнер, а Антов изпусна Гирдвайнис, който засече центриране от воле, топката се удари в гредата и влезе в мрежата на Дюлгеров - 1:0. 

В 17-та минута Ласицкас фаулира откъсващия се сам срещу вратаря на Литва Десподов и беше изгонен с директен червен картон.

След фаула Десподов би над вратата.

В 22-та минута Чочев отправи страхотен изстрел, но той премина опасно покрай вратата.

В 27-та минута националите изравниха, след като Слави Шопов подаде към Марин Петков, който овладя топката и със страхотен изстрел от дъгата на пеналта не остави шансове на Гермонас - 1:1.

В 33-та минута Десподов стреля, но вратарят на домакините спаси. 

Последва и нов удар на голмайстора Петков, но Гертмонас този път спаси. 

Бедите за домакините продължиха и в 37-та минута, когато капитанът Федор Черних се контузи и трябваше да бъде заменен принудително от Гитис Паулаускас. 

В 43-та минута удар на Делев беше спасен от Гертмонас.

В края на полувремето Груев стреля, но Гертмонас изби. 

В 58-та минута Десподов стреля с глава, но над вратата. 

Последва точен удар на Стефанов, който беше уловен от Гертмонас. 

В 80-та минута удар на Никола Илиев премина над вратата.

В 86-та минута Георги Русев стреля атрактивно със странична ножица, но ударът му премина покрай вратата.

Последва и удар на Чочев,но Гертмонас улови.

Това беше първа точка в квалификациите за националите, които обаче реално загубиха шансове за класиране на Евро 2024 от квалификациите. България е с една точка след първите си три двубоя. Лидер е Сърбия с 6 точки, а на второто място е Унгария с 3 точки, но и мач два мача по-малко от България. 

В четвъртия си мач от квалификациите във вторник България ще приеме Сърбия в Разград.

Литва: Едвинас Гертмонас, Юстас Ласицкас, Рокас Лекиатас, Едвинас Гирдвайнис, Маркас Бенета (Артемиюс Тутишкинас 78 мин.), Модестас Воробьовас, Овидиюс Вербицкас (Клаудиюс Упстас 46 мин.), Дейвидас Шешплаукис (Пиюс Ширвюс 21 мин.), Гвидас Гинейтис, Елигиюс Янкаускас (Гратас Сиргедас 78 мин.), Федор Черних (Гитис Паулаускас 37 мин.)

България: Иван Дюлгеров, Алекс Петков, Валентин Антов, Илия Груев, Марин Петков, Патрик-Габриел Галчев (Йоан Стоянов 81 мин.), Ивайло Чочев, Станислав Шопов (Иван Йорданов 46 мин.), Спас Делев (Никола Илиев 46 мин.), Мартин Минчев (Илиян Стефанов 63 мин.), Кирил Десподов (Георги Русев 74 мин.)