Националите излизат за честта си срещу Сърбия, може да развалят сметките на "плавите"

Двубоят започва в 16:00ч.

19.11.2023 08:15 1266 0
Националите излизат за честта си срещу Сърбия, може да развалят сметките на

Мъжкият национален отбор по футбол ще гостува днес на Сърбия в последната си среща от европейските квалификации. Мачът ще се играе от 16:00ч. на стадиона в Лесковац.

Заради наказание стадионът беше затворен за публика, но от УЕФА обявиха, че намаляват наказанието и съоръжението ще е частично затворено. 

България ще завърши на последното място в групата си, защото изостава на три точки от 4-ия Литва, който обаче има предимство и в директните мачове и за националите остават единствено да играят за честта си, но и за коефицента за ранглистата, който е важен за жребия за следващите квалификации и Лигата на нациите. 

Сърбите не трябва да губят двубоя, за да си осигурят място на Евро 2024. В момента те водят две точки пред Черна гора, която гостува на Унгария днес също в 16:00ч. в Будапеща. 

Най-интересният сценарий в групата ще бъде ако България успее да победи и Черна гора бие Унгария в Будапеща. При този сценарий Сърбия ще отпадне от директно класиране за Евро 2024 и ще трябва да играе бараж от Лигата на нациите за класиране на шампионата. 

В нашата група Унгария вече си осигури класиране за Германия, след като направи 2:2 с националите в последния кръг от квалификациите в сряда. Сърбия игра през седмицата контрола срещу Белгия, която загуби с 0:1. 

В първия мач между двата отбора в Разград в квалификациите националите изиграха много силен мач и направиха 1:1 и дори изпуснаха победата, след като сърбите изравниха дълбоко в добавеното време. 

Сърбите ще са с големите си звезди Душан Влахович, Александър Митрович, Филип Костич, Душан Тадич, Неманя Гудел и други.

Съдия на двубоя ще е белгиецът Ерик Ламбрехтс.

 

Изпрати новина