Мъжкият национален отбор гостува днес на Грузия в четвъртата си среща от Лигата на нациите. Мачът е днес от 19:00ч. в Тбилиси.

Двубоят можеше и да бъде отложен, но беше взето решение срещата да се играе. В петък при пристигането си в Грузия националите катастрофираха тежко. Тежко пострада капитанът на Ботев Тодор Неделев, който е със счупен череп и беше опериран по спешност. Неделев ще остане поне още 10 дни в болницата в Тбилиси преди да се върне в България. 

След изживени шок България трябва да играе срещу Грузия, а мачът идва и в ужасен момент за националите. Те загубиха с 2:5 преди седмица от грузинците у дома, а в четвъртък направиха и 1:1 като гост на една от най-малките държави в света - Гибралтар. 

В групата България е на третото място с две точки, лидер е Грузия с пълен актив от 9 точки, на второто място е Северна Македония с 4 точки, а Гибралтар е на последната позиция с една точка.

Грузия: Гиорги Лория, Отар Какабадзе, Гурам Кашия, Давит Хочолава, Гиорги Абуржания, Соломон Кверквелия, Ника Квеквескири, Иракли Азаров, Хвича Кварацхелия, Буду Зивзивадзе, Зурико Давиташвили

България: Николай Михайлов, Иван Турицов, Андреа Христов, Антон Недялков, Едисон Йорданов, Ивайло Чочев, Георги Миланов, Филип Кръстев, Кирил Десподов, Мартин Минчев, Атанас Илиев