Собственикът на Левски Наско Сираков даде пресконференция относно бурните събития в клуба. Босът на "сините" заяви, че е крайно време да се приеме, че той е мажоритарният собственик на "сините", а не просто държи акциите. Сираков също така изрази разочарованието си, че Станимир Стоилов е напуснал отбора заради уволнението на изпълнителният директор Иво Ивков.

"Случиха се непредвидени събития в клуба. Станимир Стоилов абсолютно неочаквано напусна преди най-важната фаза на първенството и мача с ЦСКА. С него напусна целият му екип и шефът на ДЮШ. Голям удар, и в най-лошите си мисли не съм си мислил, че това може да се случи. Треньор на Левски до края на сезона ще бъде Елин Топузаков. Последно говорихме над един час в понеделник с Мъри. Предложих му в Управителния съвет да вкараме човек от феновете. Той ме пита подигравателно човек от "Сини сърца" ще вкараш ли? Аз му казах "не", че ще е от сдружението", започна Сираков.

"За Иво Ивков. Не може човек да е изпълнителен директор и да се държи арогантно с хората, които спасиха клуба. Всичко, което имаме в момента нямаше да се случи, ако не беше генералния спонсор. Абсолютно неприемливо е да ограничаваш да има някакъв контрол от тяхна страна. Освен това имаше и арогантното отношение и към мен. Дори е имало момент, в който Стоилов го е пращал дами се извини за негово поведение. Не мога да държа в надзорния съвет хора, които блокират работата на клуба. Ако Мъри иска да се върне, вратата е отворена за него винаги. Ако иска, още утре да води тренировката. С него проблеми лични нямам. Няма едно решение, което да са взели с изпълнителния директор и ние с генералният спонсор да сме бламирали. Каквото искат, сме го изпълнили винаги. Имало е и решения, които са взимали без да са консултирали с мен, което пък не мисля, че е приемливо".

"Предложих на Тодор Симов да остане като шеф на школата. Той каза, че се вижда като старши треньор и иска да продължи да се развива в тази посока. Разговарях и с Телкийски, но не пожелаха да останат. Аз лично смятам, че съм направил всичко за Мъри. Не може да се настройваш срещу генералния спонсор, след като не са се намесили в нито едно решение и да пришиваш Даниел Боримиров към тях е несериозно, при положение, че се знае какво той е дал на Левски. Ще ме питате и за 10-те процента предполагам. Ако някой ми дава от въздуха 20 стотинки, а аз трябва да му върна пет, ще го правя винаги за спасяването на Левски. А ако ми дава 20 стотинки и не ми иска нула, ще го направя два пъти на ден".

"Аз също нямам обяснение как за девет месеца се стигна до този разпад. Не мисля, че моментът бе избран точно, а направо безумно. Не мога да го приема лично за себе си. След мача за Купата изиграхме два фантастични мача с ПАОК, случи се едно нещастие с Хамрун и отпаднахме. Мисля, че проблемите започнаха преди 2-3 месеца. На срещата с Диксън заведох и Мъри Стоилов, който разговаря повече от два часа с него. Значи ли, че и Мъри е лъжец? Имах среща с г-н Шолак. Разговарях с него, а след това разбрах, че и те са се виждали с него. Аз съм лъжец за Юнайтед Груп, а никой друг не е, така ли. Г-н Шолак нямаше нищо против да работи с генералния спонсор".

"Тези въпроси, които ми задавате са срам. Няма такъв случай в световната история. Треньор да си тръгва, защото си тръгва изпълнителния директор. Поправете ме, ако има друг случай. Това е неправилно мислене. Всички изисквания на Мъри бяха изпълнени. На мен ми се полага правото да избирам изпълнителният директор, след като съм заложил името си, за да застана начел. Ако Мъри го беше каза преди година и половина, че иска той да го избира, щях да се съглася, само и само да дойде. Той обаче не го е поставял като условие".

"Този клуб и до момента се управлява от Ивайло Ивков като изпълнителна власт. Има пълната свобода да прави каквото си иска. Ще направя одит на всички анекси споразумения, които са подписвани в последната една година и ще го направя веднага след празниците. Когато дойдох, имахме само една оферта за по един милион на година за пет години и пълен ексклузивност. Аз намирам спонсор, който дава четири пъти повече и е много хубав, защото всичко върви по мед и масло и лед това стават за един месец лоши. Въпреки че е наддал много до момента".

"Защо станаха лоши споносрите? Защото подкрепят Наско Сираков. Те да се махнат, да стане същото безвремие, каквото беше. На Сирков да му писне и да депозирам акциите на клуба и любимците на "синя" България да управляват с 10% подарени? Няма да стане. Аз вече не съм пазител на акциите, а съм мажоритарният собственик, да си го набият в главата, да го преглътнат. Ако не могат да го преглътнат, някой да ги чукне по гърба. Това е положението.

"Като не си платя членския внос, ще отпадна от "Левски на левскарите", а аз нямам никакво намерение да го плащам. Това е мой проект, а те от месеци се обръщат срещу мен. Аз казах, че искам Левски като си стъпи на краката да стане отбор на привържениците. А те се изтъпанчват 7 човека. Айде сиктир оттук", завърши Сираков.