Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков даде пресконференция, на която отговори на всички ключови теми около клуба.

"Искам да се извиня на цялата синя общност, тъй като в последните месеци изглеждахме малко капсулирани, имам вина, но това е от независещи от мен причини. Много от нещата, за които работим, изискваха конфиденциалност, но оттук нататък това ще се промени и ще достига до вас нужната информация", започна Сираков.

"Мисля, че цифрите, които бяха казани, отговарят на въпросите. Не съм се отказал от нито една среща, която е полезна за Левски. Винаги съм отворен за разговори. С мен нещата се постигат много по-лесно с добро. С лошо трудно ще постигнат феновете нещо. Отново ще кажа, че съм готов да говоря с абсолютно всички. Имам 1000 причини да съм обиден, но съм готов да водим разговори на всякакви теми, но да се опитват да ме рекетират да прехвърля акциите, това няма да стане. Казвам го категорично.

На живот и смърт е участието в Европа всяка година, защото това е задължителна цел пред Левски, но там се участва, когато го заслужиш на терена. Ние ще направим всичко възможно, за да изглеждаме по такъв начин, че да заслужим нашето място", добави още той.

"По никакъв начин не ми е минавало през главата да сменя Николай Костов. Резултатите тази година са по-добри от тези през миналата година. На сто процента стоя зад гърба на Костов. Той ще е треньор на Левски", каза Сираков.

"Този спад в резултатите, а не в играта, е очакван от мен. Бяха ни безобразно отрязани главите в определени мачове. Получиха се непредвидени контузии на дадени играчи. Нямаме тази възможност като Лудогорец и ЦСКА да разполагаме с 25 почти равностойни футболисти. Контузия или наказание, всяка една липса на наш водещ футболист се отразява на отбора. Ние сме най-младият отбор. Не мога да бъда недоволен от желанието и представянето на футболистите в повечето мачове, които не спечелиха.

За Андриан Краев и Петрис? Миналото лято Манчестър Сити спечели Шампионската лига и Гюндоган си тръгна без пари. Не е нищо ново, случва се във всеки отбор и страна. Анди Краев и Петрис имат договори за още шест месеца. Нищо не се знае, но в следващите шест месеца трябва да си заслужат своето място.

12Левски даде отчет за дейността и резултатите на клуба през 2023-та година
При всички положения ще има входящи трансфери. Трябва да се подсилим. Не в такава степен, каквото е нашето желание и на привържениците, но ще има нови играчи. Постовете, на които търсим нови игарчи, са тези на Анди Краев и Петрис. Търсим и на други позиции. Някъде сме намерили", добави Сираков.

 

"Чувам, че съм подставено лице на Васил Божков и Бойко Борисов, но Наско Сираков не е зависим от никого. Как си представяте аз да бъда контролиран? Не съм чувал Васил Божков повече от две години. Той има доста проблеми, че да се срещам с него. Когато се наложи да проведа разговор с него за доброто на Левски, ще проведа и 100, ако трябва.

Миналото лято Манчестър Сити спечели Шампионската лига и Гюндоган си тръгна без пари. Не е нищо ново, случва се във всеки отбор и страна. Анди Краев и Петрис имат договори за още шест месеца. Нищо не се знае, но в следващите шест месеца трябва да си заслужат своето място.

Нямам рецептата, но мисля, че всичко може да се случи на базата на разговори с феновете и на отстъпки в името на това Левски да е добре. Когато става въпрос за Левски съм готов на разговори, но не на рекет.

За мен беше очакван спад в резултатите, но не в играта. В 90 процента от мачовете, които не спечелихме, надиграхме противника. Получиха ни се контузии на част от най-важните ни играчи. Ние нямаме възможност да разполагаме с 25 почти равностойни футболисти. Всяка една контузия или наказание се отразява на отбора. Ние сме най-младият отбор. Очаква се, когато напрежението натисне играчите, това да се отрази. Няма как обаче да не бъда доволен от представянето на играчите и желанието.

Сираков каза за Костов, обяви, че Левски търси играчи за местата на двама титуляри и отсече: Отрязаха ни безобразно главите
Сираков каза за Костов, обяви, че Левски търси играчи за местата на двама титуляри и отсече: Отрязаха ни безобразно главите
При всички положения ще има входящи трансфери. Постовете, на които търсим играчи, са тези на Анди Краев и Петрис. Търсим и на други позиции, а вече и сме намерили.

Една от основните цели е да си вземем стадиона. Това е краткосрочно основната цел на клуба. Търсим най-добрата формула за Левски. Дали под наем, дали на концесия", завърши Наско Сираков.