Изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков обяви, че има сериозни различия със собственика Наско Сираков. Ивков заяви, че е готов да напусне клуба на брифинг, на който говори за проблемите в отбора.

“Проблемът на Левски не е от финансово естество. Големият проблем на Левски е от управленско естество. Казвам го и ви гледам в очите. Имаме различия с висшето ръководство на клуба за тактиките и стъпките, които трябва да се предприемат. Няма нищо лошо в това. Това са различни виждания. Някой от нас греши. Не е изключено да напусна клуба, но съм отговорен човек. Аз съм единственият човек, който подписва от името на клуба. Ще дам на собственика възможност да изберат с кого да ме сменят - той и неговите съветници. Аз трябва да подписвам важни документи в следващите дни.

Какво значение има дали ще си подам оставката? Ако има още по-големи различия, най-нормалното нещо е собственикът да ме смени. До мача с ПАОК нямаше никакво вмешателство в моята работа. Моето верую е, че решенията трябва да се вземат в кабинета на изпълнителния директор на Левски. Без значение как се казва той. Както и Мъри няма да отстъпи от футбола, който проповядва.

Кой визирам под висше ръководство? Наско Сираков ли? Аз го казах, той има друго виждане", каза Ивайло Ивков.

"По отношение на НАП за задължението след присъединяването на данъците и такси. Цифрите ще ги видите в моя отчет пред Общото събрание. Те станаха от 10 на 11.5 милиона. Те не са никак малко и са натрупани от собственици в годините. Изготвил съм ясна справка през годините, за да се види кога точно клубът е задлъжнявал. Показахме, че това е преодолимо, когато сме заедно и когато работим правилно. Водя преговори няколко пъти с НАП, но малко хора знаят, че успяхме да получим безусловен лиценз. Предстои новия лицензионен период. Отказът на Юнайтед идва в много тежък период. В последните преговори имаше и техен човек", каза Ивков, който разясни, че реалните оферти за футболисти на клуба са били за 6 млн. лева.

"Успяхме да получим реални оферти от големи клубове за двама наши футболисти. Имахме разговори и онлайн срещи с Ню Йорк Сити, Сочи и Брьондби, но само за единия от състезателите, а за Анди Краев - имахме преговори с един водещ унгарски клуб. Имахме реални оферти за над шест милиона лева. Считах тези трансфери за абсолютно наложителни, но те не се случиха поради забрана за тях в последния момент от собственика на клуба. Новият нападател струва 90 000 евро плюс 40 процента от бъдещ негов трансфер. Те искаха 100 000 евро и 50 процента от бъдещ трансфер", заяви Ивков.

"Най-големите дългове на Левски са към фирми, свързани с Васил Божков. Те вече не са и към него, защото са със запорирани сметки. Ще видим дали трябва да се плаща, или не. Тези задължения трябва да се оспорват. Това ще е предмет на анализ на висшето ръководство на Левски", завърши Иво Ивков.