Наполи обяви, че стадион “Диего Армандо Марадона” в Неапол е разпродаден за предстоящия двубой между Наполи и Салернитана от италианското първенство. Тимът може да стане шампион в него, а вече се прави и организация да не се чака мача на Лацио, а срещата да бъде насрочена за друг ден.

Причината е, че двубоят Наполи - Салернитаната е планиран за събота 16:00ч., тогава обаче тимът от Неапол няма да знае дали ще е шампион, защото в неделя от 13:30ч. играят Интер и Лацио. 

При равенство или победа на Интер и успех на Наполи тимът официално ще е шампиони и затова от клуба поискаха промяна на датата за мача за 16:00ч. в неделя. 

Капацитетът на “Диего Марадона” е малко над 54 000 места. За да се избегнат проблеми, привърженици на Салернитана няма да бъдат допускани на стадиона. По тази причина засега техният сектор остава празен, заради което местните ултраси искат да могат да изкупят и тези места.

Кметът на Неапол заяви, че това е най-удачния вариант, защото се рискува тифозите да вилнеят из града в очакване на мача на Лацио. 

Решението на Италианската футболна федерация трябва да дойде най-късно утре.