Световното в Катар приключи преди седмица и определено Мондиала ще остане в историята с доста интересни постижения. Сега обаче ще Ви покажем интересните не толкова футболни моменти от Световното първенство.

Метро мен

Още в началото на Мондиала в Катар видеа с викачи, които насочват към метро станцията станаха хит в мрежата. Много от служителите, които насочваха към метрото получиха и подаръци от феновете, а те от своя страна ги молеха да кажат още няколко пъти Метро, Метро.

Ивана Кнол

Бившата Мис Хърватия стана хит на Мондиала и беше обявена и за най-красива фенка на Световното първенството. Оказа се, че хърватката е по Мондиали още от 2014, но нито в Бразилия, нито в Русия преди 4 години успя да стане популярна. Кнол винаги ходеше изключително предизвикателно по стадионите и се снимам с много от феновете. Естествено хърватският модел спечели много от това, увеличи сериозно последователите и намери нови спонсори в социалните мрежи.

Четири мача за един ден

Предвид малкото разстояния между стадионите беше напълно възможно да се гледат четири мача за един ден. Президентът на ФИФА Джани Инфантино също направи това и стана единственият президент на централата посетил почти всички мачове на Мондиала.

Криенето на алкохола

Малко преди началото на Световното властите в Катар забраниха пиенето на всякакъв вид алкохол на стадиона. Изобретателни фенове обаче вмъкнаха алкохол, като го криеха най-вече в кенчета на безалкохолни.

Напълно разглобяемият стадион

Стадион 974 стана първият напълно разглобяем стадион в света, който приема мачове от Световно първенство. Съоръжението беше изградено основно от специални контейнери общо 974 и още по време на елиминациите започна неговото разглобяваме. Стадионът ще бъде изпратен в Уругвай.

Най-малката държава домакин

Катар се превърна в най-малката държава, която е приемала световни първенства и за първи път Мондиалът се проведе на едва 8 стадиона. Площта на страната е 11 437 km2, а населението няма и 3 млн.

Японците, които чистят

Феновете и футболистите на Япония за пореден път почистваха винаги след себе си. Феновете по трибуните, а играчите съблекалнята си. Те правеха това и през 2018-а година, но сега се говореше много повече затова. Все пак примерът им беше последван и от още няколко фена на различни държави. 

Изпълненията на Емилиано Мартинес

Вратарят на Аржентина определено е луда глава, но много от неговите действия бяха изключително неспортсменски и дори имаше призиви да му се отнеме наградата за най-добър вратар. Мартинес на няколко пъти дразнеше играчите, които изпускаха дузпи с различни физиономии включително и на финала. По време на награждаването си за вратар на Мондиала Мартинес направи неприличен жест с трофея към феновете на Франция, а след това не спря да се подиграва със звездата на Франция Килиан Мбапе по време на тържествата, въпреки че Мбапе реализира 4 гола във вратата на аржентинеца във финала.