България игра сърцато и направи 1:1 като гост на Кипър в решителен мач от Лигата на нациите. Норвегия завърши със резултат като гост на Словения и така битката за първото място в групата между нашите и викингите остана да се реши в последните срещи. В момента Норвегия е начело с по-добра голова разлика от едно попадение от България. Двата тима имат по 10 точки. Трети е Кипър с 5 точки, пред Словения с 2 точки. В последните мачове в понеделник България посреща Словения, а Норвегия гостува на Кипър. Сметките показват, че България се нуждае от задължителна победа, при това – възможно по-изразителна, за да задмине викингите по голова разлика, при положение, че те спечелят мача си с Кипър.

Нашите цял мач бяха по-добрият отбор, но пуснаха лек гол преди почивката, след което направиха доста пропуски и проявиха липса на майсторство пред гола. Главният съдия Ал Хаким от Швеция удари едно рамо на домакините с две неотсъдени дузпи за нашите, които вбесиха селекционера Петър Хубчев. На третия път обаче съдията се реши да отсъди 11-метров наказателен удар, от който изравнихме.Българите започнаха добре, но в 24-та минута Ивелин Попов загуби една топка в центъра на терена, последва дълго подаване към Захариу, който стреля покрай рекордьора Георги Петков, влязъл в историята като най-възрастният участник в мач на националния отбор в Европа – на 42 години. До края на първата част нашите натиснаха здраво, но Краев на два пъти, Попов и Костадинов пропуснаха от удобни позиции.

Втората част започна с бомбен шут на Неделев отразен от отличния в този мач вратар на домакините Панаи. Два пъти реферът можеше да даде дузпа за нарушения срещу Попов и Спас Делев, но не го направи. Стори го при третия опит – за фаул отново срещу Ивелин Попов. Николай Димитров бе точен от бялата точка в 89-ата минута за 1:1. След това пред вратата на Кипър започна да ври и кипи, но нов гол не падна.

КИПЪР - БЪЛГАРИЯ 1:1

1:0 Захариу (24)

1:1 Димитров (89-дузпа

КИПЪР (4-3-3): Панаи, Меркис, Макрис, Ефрем (78-Парафотис), Кириаку, Авраам (59-Йоану), Коусулос, Захариу 67-(Роушиас), Маргаса, Артиматас, Лаифис.

БЪЛГАРИЯ (4-2-3-1): Георги Петков, Страхил Попов, Николай Бодуров, Васил Божиков, Антон Недялков, Георги Костадинов, Симеон Славчев (80-Станислав Костов), Божидар Краев (56-Спас Делев), Галин Иванов (56-Николай Димитров), Тодор Неделев, Ивелин Попов