Ботев и Локомотив се изправят един срещу друг в 116-то Пловдивско дерби на фаза А група. Двубоят започна в 17:00ч. на клубната база на Ботев в Коматево. 

Може да следите срещата с текстов коментар в TrafficNews

В последното дерби Локомотив победи на Лаута с 1:0 с гол на Бабакар Дион. 

Общият баланс е изравнен по 41 победи и за двата отбора, а равенствата са 33. Головата разлика е в полза на Локомотив 139:135.

Феновете на Ботев направиха хореография на централната трибуна образувайки българското знаме и цветовете на отбора - жълто и черно.  

Начало на двубоя. 

Дербито започна на бързи обороти, но до 10-та минута все още няма удар към една от двете врати.

В 19-та минута Уме Умануел навлезе в наказателното поле и центрира, а Хоркаш се размина с топката, но и Па Конате не успя да засече с глава.

В 21-та минута Сорга стреля, но ударът му беше доста неточен.

В 26-та минута опасен удар на Матеус Силва облиза мрежата от външната част и излезе в аут.

В 30-та минута Николай Минков отправи първия точен удар към една от двете врати, но изстрелът му беше твърде слаб и Хоркаш улови.

В 34-та минута след центриране от фаул в пеналта на Ботев вратарят Аргилашки изпусна топката и тя достигна до Димитър Илиев, Аргилашки успя да се справи с капитана на Локомотив, но кълбото достигна до Ерик Сорга, който на около 6 метра не успя да се възползва от това, че вратарят на Ботев е извън рамката на вратата и прати топката в аут.

В 36-та минута Локомотив имаше още една страхотна възможност Джовани стреля от дистанция, а Аргилашки изби, но топката достигна до Димитър Илиев, който също стреля, но право във вратаря на "канарчетата". 

В 43-та минута неразбирателство в защитата на Локомотив можеше да докара до гол за Ботев, но Уме Емануел и Па Конате не успяха да засекат с глава и се стигна до корнер, но от него не се случи нищо интересно. 

В добавеното време на първата част след бърза контра играчите на Ботев също като Локомотив по-рано не успяха да вкарат, след като вратарят беше извън вратата си, но след това беше свирен и фаул срещу Динко Хоркаш. 

Край на първото полувреме. 

Начало на второто полувреме.

В 57-та минута Матеус се откъсна, но Точувку Ннади успя да го спре преди да отправи удар. От Локомотив имаха претенции за дузпа, но Валентин Железов даде знак играта да продължи.

След това последва удар на Минков, който Хоркаш изби, но в ситуацията беше свирена засада. 

В 61-та минута Антоан Бароан отправи удар, но топката мина над вратата.

Първа смяна в двубоя за Ботев влиза Мартин Секулич, който заменя Красиан Колев.

В 65-та минута Тодор Павлов отправи удар, който рикошира в играч на Ботев и излезе в корнер. След изпълнението на ъгловия удар Ерик Сорга стреля с глава, но топката премина опасно покрай вратата на Аргилашки. 

В 67-та минута и в Локомотив се извърши първа смяна - Георги Каракашев влезе на мястото на Джовани.

В 73-та минута Каракашев стреля, но над вратата. 

В 74-та минута Бруно Балтазар направи нова смяна и за Ботев влезе Рой Херман на мястото на Николай Минков.

В 81-та минута Ботев успя да открие резултата атака, която започна от Уме Емануела продължи с пас към Дилан Мертенс, който изведе чудесно Антоан Бароан, който преодоля Хоркаш и на опразнената врата реализира за 1:0.

Локомотив изравни веднага в 83-та минута Георги Каракашев отправи удар, който беше засечен от бранителя на Ботев Джаспър ван Хертум, който се отбеляза автогол - 1:1. 

В 86-та минута Александър Томаш направи смяна и замени Пиер Зебли, а в игра влезе Христо Иванов. 

Още една смяна в 88-та минута Антоан Бароан излезе, а на негово място влезе Абдулайе Траоре. 

Край на мача равенство в дербито между Ботев и Локомотив - 1:1.

Ботев: Георги Аргилашки, Джаспър ван Хертум, Виктор Генев, Роберто Пунчец, Николай Минков (Рой Херман 74 мин.), Точувку Ннади, Дилан Мертенс, Па Конате, Красиан Колев (Мартин Секулич 62 мин.), Уме Емануел, Антоан Бароан (Антоан Бароан 88 мин.)

Локомотив: Динко Хоркаш, Матеус Силва, Мартин Паскалев, Тодор Павлов, Милош Петрович, Бабакар Дион, Пиер Зебли (Христо Иванов 86 мин.), Петър Витанов, Джовани (Георги Каракашев 67 мин.), Димитър Илиев, Ерик Сорга (Денислав Александров 90+1 мин.)