Легендарният треньор Жозе Моуриньо загуби за първи път в България. Снощи Моу и воденият от него Рома загубиха от Лудогорец в Разград с 1:2 в първия мач от груповата фаза на Лига Европа.

Преди това Моу беше побеждавал първо Левски с Челси през 2006г. с 3:1 в София. Тогава двубоят беше от груповата фаза на Шампионската лига, а голът за Левски беше исторически, защото попадението на Мариян Огнянов беше първото за български отбор в групите на Шампионската лига. 

През 2020г. Моуриньо пристигна в Пловдив и тогава никак не му беше лесно срещу Локомотив. Заради коронавирусът квалификациите се играеха само в една среща и мачът на Лаута от втория предварителен кръг на пресявките стартира с гол на Локомотив на Георги Минчев, но Тотнъм успя да обърне още преди да се стигне до продължение и в редовното време двубоят завърши при 2:1 за Тотнъм.

Още същата година Моу пристига в Разград за мач срещу Лудогорец, но тогава Тотнъм печели без проблем с 3:1, а двубоят беше от груповата фаза на Лига Европа. 

През миналата година Моу и Рома пристигнаха в София за мач с ЦСКА и тогава победиха с 3:2 в среща от груповата фаза на Лигата на конференциите.