Младежкият национален отбор загуби с 2:3 от Германия в европейска квалификация.

Младежите играха със звезди като Мукоко и Адейеми, които са футболисти на Борусия (Дортмунд) и Кнауф, който играе в Айнтрахт. Тримата започнаха като титуляри, а общата стойност на немците е 122 млн. евро.

В 11-та минута една от звездите на немците Адейеми стреля, но Андреев улови. 

В 17-та минута изстрел на Рьол беше спасен от българския страж.

В 25-та минута България успя да откри резултата, след като в головата атака участваха пловдивски футболисти Шопов подаде към Петър Андреев, който проби, но немците бяха принудени да чистят топката на посоки и тя попадна отново при Станислав Шопов, който с уникален удар не остави шансове на немския страж за 1:0. 

В 35-та минута Максимилиан Белер стреля, но Андреев улови. 

В 40-та минута Юсуфа Мококо успя да изравни резултата. Той пое топката в наказателното поле и с хубав удар не остави шансове на Андреев за 1:1. 

В края на полувремето удар на Бекел беше спасен от Андреев.

Три минути след почивката Пламен Андреев допусна кошмарна грешка, след която Германия поведе с 2:1. Мукоко пробва да центрира по земя от изключително малък ъгъл, но идеята му не се получи. Очакваше се стражът на българския тим да улови топката без проблем, но тя някак мина между краката му и влезе в мрежата.

В 69-ата минута Мукоко оформи своя хеттрик. Нападателят на Дортмунд се възползва от добро подаване на Кнауф и без проблем вкара с глава от метър в празната врата.

В последните секунди Никола Илиев овладя на ъгъла на големия пеналт, финтира противников бранител и с техничен фалцов шут препарира Атуболу за 2:3.

Националите тръгнаха силно в квалификациите и записаха 4 точки след първите си две срещи в пресявките.

Следващият мач на младежите е във вторник - домакинство на Косово.

България U21: Пламен Андреев, Мартин Стойчев, Велко Йеленкович, Християн Петров, Мартин Атанасов, Кристиян Стоянов, Станислав Шопов, Емил Ценов, Петър Андреев, Никола Илиев, Георги Николов

Германия U21: Ноа Атуболу, Леондро Моргала, Колин Клайне-Бекел, Кенет Шмид, Лука Нец, Максимилиан Белер, Роберт Вагнер, Мерлин Рьол, Карим Адейеми, Ансгар Кнауф, Юсуфа Мукоко

Снимка: Спортал