Бъдещите съпрузи Лионел Меси и Антонела Рокуцо позират заедно на плажа в курорта Пунта Моготес в Аржентина. Дотук – нищо необикновено. С тази подробност, че въпросната снимка става публично достояние повече от 20 години след заснемането й. Разкрива я аржентинският вестник Ла Капитал. Фотото е направено през 1998 година, когато Меси е още на 10 години, както и намиращата се до него Антонела.

По онова време Меси и Антонела вече се познават. Бъдещата звезда на Барселона играе за детския отбор на Нюуелс Олд Бойс и е на въпросното място за участие в турнир в близкия град Балсарсе. Антонела заедно с родителите си също е на турнира, за да гледа един от съотборниците на Меси и свой братовчед – Лукас Скалиа, който също е на снимката. Журналистът от Ла Капитал Бруно Верденели разкрива, че фотото му е изпратено от един от тогавашните съотборници на Меси – Матиас Пече. Не е ясно дали Меси изобщо го е виждал.

Останалото е история. Меси и Антонела са заедно още от юношеските си години, а през 2017 година вдигнаха пищна сватба в аржентинския Росарио и са семейство за пример. Имат три деца – 6-годишния Тиаго, 3-годишния Матео и Чиро, който е само на една година.