Треньорът на Гигант Съединение Георги Мечечиев говори след историческия мач срещу ЦСКА. Тимът беше съвсем близо от това да елиминира именития си съперник, но загуби след дузпи в уникална драма в Съединение. 

„Не сме изпуснали ЦСКА. След 15-ата минута момчетата си повярваха за това, което си говорихме в съблекалнята, и се получиха нещата. Подходихме сериозно към този мач и нещата се получиха. ЦСКА има 3-4 положения, но не съм видял сериозни пропуски. Моите футболисти стояха добре на терена. Поздравявам ЦСКА“, започна младият наставник минути след края на мача в Съединение.

„Ние сме аматьорски отбор, но работим професионално. Това ни е 26-и мач. От 13 август сме започнали да играем сряда-събота. Проведохме добра подготовка и това се показа на терена. ЦСКА имаше 3-4 положения, но нямаха фрапиращи пропуски, когато бяхме с 9 човека. Мисля, че моите футболисти се представиха добре и седяха добре на терена“, каза още Мечечиев.

Той говори за играта на своя противник: „Аз уважавам ЦСКА, все пак това е колос. Ние нямаме вина, че изтърваваш 3-4 положения и повече от 30 минути разчиташ само на центрирания. Гигант няма вина за това. Поздравявам всички в ЦСКА, но мисля, че днес моя клуб се представи достойно“.

Той коментира играта на своя тим: „Моят отбор се представи много достойно. Нормално е да се защитаваме. Не ни достигна малко класичка. Не можем да получим такъв гол. Това е детинска грешка“.

„Имахме надежда, без нея нямаше да се борят така момчетата. Ако имахме малко футболен интелект, можехме да отстраним ЦСКА“, довелен бе той от възпитаниците си.

„В сряда имаме мач с Димитровград. След това идва пауза. Ние като игра нямаме проблем за професионалния футбол, ние имаме пробеми финансово. Искаме да помогнем на младите момчета да играят в професионалния футбол“, завърши Мечечиев.