Марица завърши по страхотен начин футболната година, след като в мач от последния за 2017-та 17-ти кръг във Втора лига “жълто-сините” надигра с 2:1 като гост състава на Оборище Панагюрище. Възпитаниците на Стоян Димитров изиграха добър двубой, отново се раздадоха до край и заслужено стигнаха до така важния успех Пловдивчани записаха пети пореден мач без загуба и ще зимуват на 10-то място във временното класиране с 22 точки, колкото имат и Литекс, Оборище и Поморие, но в мини класирането между тези отбори именно Марица е с най добри резултати. Тежкия терен на стадион “Орчо войвода” затрудни много и двата отбора. Дъждът в Панагюрище не бе спирал от петък, което видимо се отрази на терена.

В 34-та минута, след грешка в отбраната на Оборище, маричани отнеха топката и след много добра комбинация между Димитър Юруков и Венцислав Гюзелев последният отбеляза, давайки преднина на пловдивчани. В 62-та минута Свилен Щерев комбинира с Борислав Караматев, опитния футболист намери топката по прекрасен начин и със страхотен удар направи 0:2. В 83-та минута резервата за Оборище Ерай Карадайъ успя да намали за 1:2, но въпреки опитите на домакините да променят негативния за тях резултат срещата завърши с победа за Марица.

В последните си 9 мача Марица постигна 4 победи, 4 равенства и допусна само една загуба. Отборът се намира на 3 точки от 5-та позиция, а малката разлика в точковия актив между тимовете е явен признак, че на пролет борбата ще бъде повече от оспорвана.