Представителният тим на Марица (Пловдив) започна днес лятна подготовка. Програмата започна с водосвет, а след това треньорът Николай Димитров и неговият щаб проведоха първото занимание с група от 20 футболисти. Тимът остава във Втора лига и ще играе в групата и през новия сезон. Както е известно в края на сезона се разбра, че няма финансиране за новия сезон и не се знаеше дали отборът ще стартира във второто ниво на българския футбол. Очаква се жребият за програмата във Втора лига да бъде изтеглен тази седмица.

Към момента няма нови попълнения. По време на подготовката ще се присъединят няколко юноши от школата на клуба. Напускащите са трима: Дъглас Иваноф и Илиян Йорданов, който ще продължи кариерата си в Германия, а до заминаването си ще се подготвя с досегашните си съотборници. Третият напускащ е Симеон Вешев, който прие офертата на Дунав и през новия сезон ще се състезава за тима от Русе.

На този етап отборът ще води подготовка в Пловдив, като ще тренира двуразово. Работи се по организирането на летен лагер. Две са уговорените контроли, които ще изиграе Марица, а съперници в тях са отбори от българския елит. На 24 юни съперник ще бъде Арда, като двубоят ще се играе на стадиона в Момчилград.

На 4 юли "жълто-сините“ ще срещнат Левски, като приятелският мач вероятно ще се играе в град Правец. Останалите контроли са в процес на договаряне.

Преди днешната тренировка бе проведена среща между ръководството и състезателите от отбора, на която играчите бяха запознати с финансовата ситуация в клуба. Всички футболисти засвидетелстваха своята лоялност към Марица, уточниха от пресслужбата на "жълто-сините".

В първото занимание от лятната подготовка на Марица участие взеха:

Вратари: Илия Николов, Петър Начев и Виктор Петков.

Защитници: Мартин Газиев, Димитър Аврамов, Йордан Пейчинов, Георги Иванов, Ифеани Дейвид, Соломон Джеймс.

Халфове: Айкут Янъков, Милен Танчев, Христиан Димитров, Станислав Маламов, Радослав Апостолов, Олджай Алиев, Стефан Попов.

Нападатели: Веселин Марчев, Валери Домовчийски, Георги Трифонов, Петър Атанасов.