Марица запази шансовете си за бараж за влизане в елита, след като победи с 1:0 тима на Беласица като домакин.

В 6-та минута се откри страхотен шанс пред Симеон Вешев, но вратарят на Беласица спаси. 

Последва и удар на Маламов, който беше отразен от вратаря на гостите.

Влезлият през втората част Петър Атанасов също направи пропуск за маричани. 

Все пак въпреки много пропуски домакините стигнаха до победата в последните секунди на двубоя. В добавеното време на срещата Валентин Костов от Беласица игра с ръка в пеналта след удар на Вешев и съдията отсъди дузпа. Костов беше изгонен за втори жълт карон. Това пък предизвика гнева на играчите на Бела, които се нахвърлиха на съдията Геро Писков, но не се случиха по-крайни действия и удари по съдията. 

Зад топката застана Радослав Апостолов, който вкара за 1:0 и по този начин запази живи шансовете на маричани за бараж за влизане в елита. 

Три кръга преди края на сезона във Втора лига Марица е с равни точки със Спортист Своге, който се намира на мястото, което дава право на бараж за елита. Тимът от Своге обаче е с мач по-малко и утре играе срещу Созопол като гост.

Следващият петък Марица гостува на Миньор.

Марица: Илия Николов, Мартин Газиев, Георги Иванов, Димитър Аврамов, Саломон Джеймс, Христиан Димитров, Ифеани Дейвид, Веселин Марчев, Станислав Маламов, Симеон Вешев, Валери Домовчийски

Беласица: Кирил Георгиев, Атанас Карачоров, Валентин Костов, Динчо Йовчев, Аспарух Шамкалов, Атанас Димитров, Куфре Ета, Симеон Бояджиев, Запро Динев, Аспарух Смилков, Димитър Иванов