Марица загуби с 1:0 гостуването си на Струмска слава в мач от 13 кръг във Втора лига, който се игра на стадион "Христо Радованов" в Радомир. "Жълто-сините" допуснаха гол 4 минути преди края на срещата и така не успяха да вземат точки от негостоприемния стадион в Радомир, макар да заслужаваха поне една.

Марица не игра в оптимален състав, заради куп здравословни проблеми на състезатели от тима. Няколко основни фигури не взеха участие в срещата. Станислав Маламов е с вирусно заболяване, а Валери Домовчийски е контузен. Двамата останаха извън групата и изобщо не пътуваха с отбора. Илия Николов, Мартин Газиев и Олджай Алиев не са напълно възстановени и не взеха участие в мача, въпреки че бяха в групата за него. За сметка на това участие в мача взеха юношите Ангел Пеев, Емилео Макавеев, Божидар Шехов и десния бек Георги Вълков, като последния записа дебют в професионалния футбол.

Срещата започна с очакван натиск на домакините. Той донесе два опасни удара към вратата на Петър Начев. При първия Начев боксира, а при втория топката облиза горната част на напречната греда и излезе в аут. След 20-та минута пловдивчани поизравниха играта и започнаха да гледат по-уверено в предни позиции. В 27-та минута Свилен Щерев бе изведен срещу вратаря на домакините, но той го изпревари. В 30-та минута капитанът на Струмска слава Борислав Николов засече центриране с глава, като ударът излезе в аут. Две минути по-късно Свилен Щерев с удар от въздуха не намери целта. В 37-та минута Щерев и Веселин Марчев комбинираха помежду си, а последният завърши добре долу до гредата, но вратарят Драгомир Петков изби в корнер. Три минути по-късно Щерев от дистанция стреля в аут. В 44-та минута Антонио Ласков от домакините засече с глава, пращайки топката покрай вратата.

Втората част започна равностойно, а пловдивчани не допуснаха продължителен натиск на домакините, макар да играха по-прибрано. Състезателите в синьо често създаваха суматоха в наказателното поле на пловдивчани чрез центрирания и остри пасове, но бранителите на Марица внимаваха и се справиха с помощта на Петър Начев. От своя страна "жълто-сините" също имаха своите шансове. Веселин Марчев стреля от средна дистанция в 50-та минута, но вратарят отрази. Илиян Йорданов също опита удар от дистанция, но бе неточен. В 60-та минута Свилен Щерев стреля от свободен удар, вратарят улови. В тези минути бяха заменени Веселин Марчев, Свилен Щерев, Димитър Аврамов и Стефан Попов. Появилите се в игра юноши се представиха доста добре и оставиха хубави впечатления с играта си. Златният шанс за Марица дойде в 65-та минута. Божидар Шехов получи пас на скорост по левия фланг, напредна и центрира по земя вдясно, където Милен Танчев и Георги Трифонов нахлуваха сами срещу вратаря. Танчев не успя да засече бързата топка, а последвалия удар от втора позиция на Трифонов бе спасен от вече ориентиралия се в ситуацията вратар на домакините. Това бе и най-чистото положение в мача за пловдивският тим. На отсрещната врата Борислав Николов отново бе неточен с удара си. На два пъти Мирослав Пушкаров блокираше с тяло опасни удари на домакините. В 77-та минута "жълто-сините" организираха бърза контра. Отново Божидар Шехов надбяга всички отляво, подаде към Емилео Макавеев, а той към Милен Танчев, който стреля, но стражът Петков се справи. В 86-та минута влезлият през второто полувреме Марио Дилчовски успя да донесе победата на тима от Радомир. Той засече на втора греда с шпагат пропуснатата от негов съотборник топка и с удар отблизо отбеляза.

С 16 точки Марица заема 11-та позиция в класирането. За отборите от Втора лига следва шампионатна пауза, в която "жълто-сините" ще изиграят контролна среща със съгражданите си от Ботев, в която повече шанс ще получат младите играчи в състава. След това за Марица следва трудно домакинство на Монтана, като БФС все още не е обявил програмата за следващите кръгове. Все още не е ясно и кога ще се изиграе мачът от турнира за Купата на България между "жълто-сините" и ЦСКА-1948.

Марица: Петър Начев, Атанас Ташолов, Димитър Аврамов (Георги Вълков 70'), Мирослав Пушкаров, Илиян Йорданов, Милен Танчев, Христиан Димитров, Стефан Попов (Ангел Пеев 63'), Свилен Щерев (Божидар Шехов 63'), Веселин Марчев - капитан (Емилео Макавеев 70'), Георги Трифонов

Струмска слава: Драгомир Петков, Мартин Костов (Георги Янев 70'), Стелиън Георгиев, Денислав Мицаков, Стивън Кирилов, Лазар Стойчев (Рафаил Пърликов 45'), Кристиян Китов (Христо Младенов 70'), Димитър Стоянов (Марио Дилчовски 45'), Васил Божинов (Алекс Желев 90+1'), Антонио Ласков, Борислав Николов - капитан