Марица загуби гостуването си на лидера в класирането на Втора лига ЦСКА 1948 II. Срещата бе от 16 кръг на шампионата и се игра на стадион "Царско село", а столичани спечелиха с 3:0. Двубоят ще се запомни с еднопосочните отсъждания на местния съдия Иван Иванов. С изключение на единия страничен рефер цялата съдийска бригада бе съставена от столичани, въпреки че домакините са именно столичен тим.
 
За Марица срещата пропуснаха контузените Петър Атанасов и Мартин Газиев, като "жълто-сините" играха с променен състав. Шанс за изява бе даден на няколко футболисти, които по-рядко намират място в титулярния състав.
 
Срещата бе равностойна като цяло. Още в началото, след удар на Радослав Апостолов, топката рикошира във футболист в червено, стигна до Станислав Маламов на втора греда, а той стреля и отбеляза. Реферите обаче отсъдиха спорна засада и голът бе отменен. Малко по-късно, при едно разбъркване пред домакинската врата и изстрел на състезател на Марица, паднал играч на ЦСКА 1948 II в наказателното поле спря топката с ръце. Кристалната дузпа бе подмината високомерно от съдията Иванов. В 24-та минута състезател на домакините напредна и навлезе в наказателното поле, където се строполи на тревата и Иванов веднага посочи бялата точка, въпреки че нямаше неопзволена игра от страна на Симеон Вешев. Валентин Йосков бе точен и даде преднина на "червените". След няколко минути Симеон Вешев беше изведен с глава зад защитата от центъра, но още с измъкването му бе маркирана поредната засада. В 29-та минута след хубав удар на Валентин Йосков извън наказателното поле по земя, топката срещна страничната греда и влезна в обратния ъгъл за 2:0. В края на полувремето Валери Домовчийски направи уникална задна ножица, след центриране на Вешев, но топката премина на милиметри встрани.
 
През втората част играта не се промени особено. Не се промениха и критериите на рефера Иванов. Валери Домовчийски преодоля защитник на домакините, който вече имаше жълт картон. Моментално Домовчийски бе свален на земята с ръце. Съдията отсъди явното нарушение, но санкция за футболиста на домакините така и не последва. Маричани имаха още няколко ситуации, които не успяха да развият добре, както и няколко неточни удара. Ситуации имаха и домакините, като на няколко пъти Илия Николов се намесваше отлично. В 70-та минута Александър Александров отбеляза трети гол след добър пас зад гърба на отбраната на Марица.
"Марица" запазва седмата си позиция с актив от 22 точки. Толкова имат и Литекс и Монтана, но "жълто-сините" имат предимство в директните двубои, като Монтана е с мач по-малко. В последния мач от есенния дял на шампионата във Втора лига Марица е домакин на Струмска слава (Радомир). Двубоят е на 12 ноември, събота, от 14:30 часа на стадион "Марица" в Пловдив.
 
 
 
 
 
Марица: Илия Николов, Георги Иванов, Йордан Пейчинов, Димитър Аврамов, Илиян Йорданов (Соломон Джеймс), Ифеани Дейвид, Валери Домовчийски (Христиан Димитров), Радослав Апостолов (Дъглас Иваноф), Симеон Вешев, Станислав Маламов (Айкут Янъков), Стефан Попов (Милен Танчев). РЕЗЕРВИ: Петър Начев, Веселин Марчев. Треньор Николай Димитров
 
 
 
ЦСКА 1948 II: Генадий Ганев, Александър Александров, Архан Исуф, Ангел Грънчов, Стефан Цонков, Георги Иванов, Стелиян Добрев, Стоян Стоичков (Александър Златков), Александър Аспарухов (Атанас Стамболов), Денислав Александров (Кристофър Ачемпонг), Валентин Йосков