Марица привлече опитния футболист Димо Бакалов. Офанзивният състезател идва от елитния Етър, където се състезаваше през есенния полусезон, записвайки 18 мача.

Димо Бакалов е роден на 19 декември 1988 година в Сливен. Юноша е на клуба от града на стоте войводи. Той има изключително богат опит в професионалния футбол. Играл е за Сливен, Лудогорец, Берое, Локомотив (Пловдив), Царско село, Локомотив (София) и Етър. С тима от Разград печели четири шампионски титли, два пъти е носител на Купата на България и веднъж на Суперкупата на България. Има мачове и в Шампионска лига и Лига Европа. Бакалов има почти 200 мача в Първа лига. С опита си той ще бъде полезен на Марица, като отборът е твърдо решен да подобри резултатите и класирането си през пролетния дял на шампионата.

Младият Теодор Андреев ще бъде част от състава на Марица през пролетния полусезон. 19-годишният халф взе участие в една от контролите през есента, като бе наблюдаван от треньорския щаб и след нея.

Теодор Андреев е роден на една дата с легендарния Христо Стоичков, но през 2004 в Сопот. Започва да тренира футбол в школата на местния Металик (Сопот), след което е привлечен в тази на Ботев от Огнян Атанасов – първият треньор на Стоичков. Преминава през една от най-силните футболни академии в момента – тази на Септември. През 2020 година е повикан в националния тим до 17 години. Бил е част от мъжките отбори на Крумовград и Левски (Карлово). През есента Андреев се състезаваше за дублиращия тим на Славия.

Преди тях маричани превлякоха и опитния халф Янко Ангелов, а тимът се раздели с бранителя Мирослав Пушкаров.