Пловдивският тим "Марица" кани на тържество по случай 100-годишнината си под надслов "100 ГОДИНИ МАРИЦА, 100 ГОДИНИ СБЪДВАМЕ МЕЧТИ!"
 
Ето какво написаха от тима: "Уважаеми привърженици на „Марица“ и на пловдивския футбол, с огромно удоволствие ви каним да отбележим заедно 100 годишнината от основаването на клуба! Приемете нашата покана и бъдете част от историята, бъдете част от жълто-синия празник! Този празник е за всички, защото „Марица“ не е просто клуб или отбор, „Марица“ сме всички ние – заедно! Нека бъдем заедно и на вековния юбилей! Очакваме ви!".
 
На 26-ти септември, неделя, в 10 часа на стадион "Кършияка" ще бъде поставено началото на празничната програма. На терена на стадион „Марица“ ще се срещнат две от юношеските формации на клуба, едната от които е от подразделението на школата, базирана край Парк и Спа Хотел Марково.
 
След срещата между „жълто-сините“ надежди следва нова – един срещу друг ще се изправят ветерани на „Марица“ и отбор, съставен от пловдивски футболни звезди. Те ще ни зарадват с едно истинско футболно шоу.
 
"Съставите на двата отбора, разбира се, ще запазим в тайна, но ще бъдете приятно изненадан. Очаква се да има музикална програма, както и още много приятни изненади", пишат още организаторите.
 
Клубът ще изкаже признателност към своите легенди – бивши футболисти, треньори, деятели… Те ще получат индивидуални почетни знаци. Хората, които са допринесли за развитието на клуба през годините отдавна са част от историята му. Искаме те да бъдат помнени и почитани!
 
Входът е свободен!