Представяме ви две от постиженията на "професионалния" съдия Мартин Великов в мача между Марица и Литекс, завършил с успех за тима от Ловеч. Уважаеми ръководители на българския футбол, бихме искали да ви осведомим, в случай че не знаете, че:

1. Професионален футбол, било то и от Втора лига, не се развива със съдийство на аматьорско ниво. Има много добри български съдии, но има и такива, за които почти всеки мач е разочарование.
2. Марица е клуб със 100 годишна история и няма да позволим на хора, които никой с нищо няма да запомни във футболните среди, да се подиграват с честта на клуба и града ни!
3. Бихме искали да цитираме Величко Дихонов, изпълнителен директор на Литекс, който в интервю за Sportal.bg казва следното: „Благодаря на съдиите за отличната им работа." Е, има защо! Но претенциите ни не са насочени към съперниците ни, а към тези, които би трябвало да са безпристрастни и да бъдат защитници на правилата.
4. Напомняме, че множество клубове изказаха своето, меко казано, разочарование от съдийството в последните няколко кръга във Втора лига. А шампионатът навлиза в заключителната си фаза. Ако някой си мисли, че може да влияе на класирането чрез съдиите нека не забърква Марица в тези игри. Не сте познали, ако си мислите, че ще гледаме безучастно!
5. Г-н Великов ръководи по подобен начин и срещата между Дунав и Марица от турнира за Купата на България през този сезон. В нормалния свят, ако човек работи нещо, но системно не се справя добре със задачите си, го освобождават и търсят друг човек на позицията. В българското съдийство, ако някой не се справя, му се дава шанс докато навърши пенсионна възраст. Защо? Не може ли и съдийството да ни е нормално?
6. Защо на мачовете присъстват съдийски наблюдатели, след като не наблюдават нищо? Кога съдиите ни ще получават реални оценки за своите действия или пък бездействия?