Марица привлече първо ново попълнение. Това е юношата на Ботев Атанас Ташолов. Той последно игра в новака в елита Крумовград. Това е втори престои на Ташолов в Марица. Той игра за отбора през сезон 2017-2018, когато Марица отново беше във Втора лига. 

Ташолов е първо ново попълнение за Марица през това лято. Той е роден на 9 септември 1998 г., висок е 181 см. и играе като централен защитник. Юноша е на Ботев (Пловдив), като освен за Марица е играл още за Несебър, Нефтохимик, Созопол, Локомотив (ГО), Хебър и Крумовград.

През последния сезон във Втора лига той взе участие в 26 мача на вече бившия си отбор, има отбелязан и един гол.

"Приветстваме с добре дошъл Атанас Ташолов! Желаем му здраве и много успехи с жълто-синия екип!", написаха от Марица.

Той ще заместни бранителя Георги Иванов, който премина в Дунав. Тимът се раздели още със Симеон Вешев, който също ще играе в Дунав, Илиян Йорданов и Дъглас Иваноф.

В същото време Марица изигра днес и първата си контрола срещу елитния Арда в Момчилград. Маричани загубиха с 1:3, но куриозното в случая беше, че старши треньорът на Арда Александър Тунчев беше съдия на срещата. Причината е, че от съдийската комисия така и не изпратиха арбитри, въпреки че са били уводомени.

Пловдивчани откриха резултата в 6-ата минута чрез Радослав Апостолов. В 23-ата Радослав Цонев бе точен и възстанови равенството.

След почивката паднаха още две попадения, а техни автори бяха Тунгара в 50-ата и Иван Коконов в 52-ата минута.