Марица постигна заслужена победа с 3:1 над гостуващия Локомотив (Горна Оряховица) в мач от 11-ти кръг от първенството във Втора лига. вубоят се игра в коматево и бе последен за жълто-сините на базата на Ботев. От следващия кръг кършиякалий се завръщат на своя стадион, който вече ще отговаря на изискванията. Двата тима изиграха интересен двубой, в който “жълто-сините” стояха по-добре от своя противник, имаха повече положения за гол и заслужено стигнаха до успеха, продължавайки добрата си серия на вече три мача без загуба.

След няколко пропуснати възможности маричани откриха в 39-та минута. Тогава Гюзелев изведе Димитър Юруков, който нахлу от дясно и с чудесен удар откри резултата. В 66-та минута Венцислав Гюзелев се измъкна измежду двама защитници, напредна на скорост, но бе съборен от излезлия напред вратар на гостите точно на границата на наказателното поле. Съдията Мартин Стоименов правилно вдигна директен червен картон на стража Ивайло Крушарски и гостите останаха с 10 футболисти на терена. Те нямаха право и на повече смени и на вратата застана капитанът на Локомотив Мариян Иванов. Свилен Щерев изпълни прекрасно свободния удар и не остави никакъв шанс на току-що застаналия под рамката Иванов - 2:0. Голът бе първи на сметката на Щерев с екипа на “Марица”. Гостите не се отказаха да търсят нещо повече в този мач дори и с 10 души на терена, а в тези минути “жълто-сините” се отпуснаха и в 76-та минута, след недобра игра в защита Деян Христов намали на 2:1. В 88-та минута резервата Рангел Игнатов бе изведен чудесно от Алил Кардашев, финтира защитник и новоизлюпения вратар на гостите и от малък ъгъл реализира за 3:1, слагайки точка на спора.

МАРИЦА - ЛОКОМОТИВ (ГО) 3:1 /1:0 Димитър Юруков 39; 2:0 Свилен Щерев 69; 2:1 Деян Христов 76; 3:1 Рангел Игнатов 89/

МАРИЦА: Илия Николов, Атанас Ташолов, Мирослав Пушкаров, Атанас Куманов (Даниел Спасов 71 мин.), Алил Кардашев, Петър Чалъков, Костадин Дяков, Джунейт Яшар, Свилен Щерев (Рангел Игнатов 83 мин.), Димитър Юруков (Иван Гендов 88 мин.), Венцислав Гюзелев. РЕЗЕРВИ: Теодор Цветков, Светослав Читаков, Христо Янчев, Цветан Йотов. Треньори: Стоян Димитров и Стойчо Драмов