Марица записа изключително драматична победа с 4:3 като гост на Нефтохимик в Бургас. Маричани губеха с 1:3, но успяха да направят пълен обрат и да постигнат трета поредна победа във Втора лига.

В 4-та минута Нефтохимик успя да открие резултата, след центриране на Сибил Карагьозов в наказателното поле Калоян Стефанов стреля, получи се и рикошет и топката влетя в мрежата на Илия Николов за 1:0.

Марица отговори минути по-късно след корнер изпълнен от Марчев, Грънчов успя да засече с глава, но играч на Нефтохимик успя да изчисти от голлинията. 

В 22-та минута удар от фаул на Газиев беше спасен от вратаря на Нефтохимик Рахнев. Последва и удар на Симеон Вешев, но той премина покрай вратата.

В 26-та минута опасен удар от фаул на Даниел Андреев профуча покрай вратата на Илия Николов.

В 30-та минута грешка на Димитър Аврамов позволи на Сибил Карагьозов да отнеме топката и да реализира - 2:0.

Малко по-късно Домовчийски от трудна позиция опита да изненада Рахнев, но стражът внимаваше и изби в корнер. Последва и удра на Домовчийски от границата на пеналта, но Рахнев отново спаси.

В 38-та минута Марица се върна в мача Марчев центрира, а Маламов засече с глава и реализира - 2:1. 

В 44-та минута центриране на Аврамов беше засечено от Марчев, но топката премина покрай вратата. 

В 58-та минута Марчев опита удар от фаул, но Рахнев улови. 

В 61-та минута дълъг пас към влезлия само няколко секунди по-рано Димитър Законов беше превърнат в гол, след като той преодоля Илия Николов и на празната врата реализира за 3:1.

Последва удар на Тонев, но Рахнев отново спаси. 

В 68-та минута Марица намали до 3:2, след като след центриране от корнер на Марчев се стигна до разбъркване и Величко Величков с глава се оказа най-съобразителен и вкара втори гол за маричани.

В 81-та минута Марица успя да изравни резултата Стефанов и вратарят Рахнев не се разбраха Маламов успя да открадне топката и я пусна към Мариян Тонев, който не остави шансове на Рахнев с хубав удар от точката на дузпата - 3:3.

Във втората минута от добавеното време Марица получи дузпа за нарушение срещу Мариян Тонев. Зад топката застана имено потърпевшият, който не сгреши и направи пълен обрат за маричани - 3:4 и трета поредна победа за Марица. За Тонев това беше шести гол след първите три кръга във Втора лига.

Така Марица записа трета поредна победа във Втора лига и продължава да е лидер в класирането. 

В следващия кръг в неделя Марица посреща Струмска слава в мач от четвъртия кръг във Втора лига.

Нефтохимик: Петър Рахнев, Сибил Карагьозов, Оливе Кентин, Даниел Андреев, Калоян Стефанов, Ивайло Лазаров, Даниел Георгиев (Мартин Минчев 77 мин.), Радослав Данчев (Димитър Законов 60 мин.), Даниел Иванов, Радой Божилов (Виктор Кунев 89 мин.), Георги Маджаров

Марица: Илия Николов, Величко Величков, Ангел Грънчов, Димитър Аврамов, Симеон Вешев, Мартин Газиев (Александър Праматаров 66 мин.), Сами Мехмедов, Веселин Марчев, Станислав Маламов, Валери Домовчийски (Айкут Янъков 78 мин.), Мариян Тонев