Марица завърши наравно 0:0 при гостуването си на Беласица на стадиона в град Симитли. Срещата предложи много битка и по-малко техничен футбол. Лошият терен, особено на места, не позволи на двата отбора да разгърнат потенциала си и ги затрудни, като те често разчитаха на дълги топки. Срещата бе равностойна, с по-няколко интересни ситуации пред двете врати, като по-интересно бе второто полувреме.

В тима на Марица имаше множество контузени състезатели, както и наказани, което направи окомплектоването на състава изключително трудно. Наказани за този мач бяха Илиян Йорданов и Радослав Апостолов, наказан бе и самият треньор на отбора Николай Димитров. Контузени са защитниците Йордан Пейчинов и Мартин Лазов, а в хода на мача контузии получиха Христиан Димитров и Петър Атанасов. За домакините поради наказания мача пропуснаха Куфре Ета и Валентин Костов.

Марица имаше три добри положения за гол. Първо Веселин Марчев центрира от корнер на втора греда, вратарят Кирил Георгиев излезе да боксира, но не уцели топката. Тя попадна в капитана Валери Домовчийски, който с глава насочи топката, но тя премина буквално на милиметри от целта. По-късно, при друго центриране отляво на Симеон Вешев, Марчев засече с глава, но топката отново премина на сантиметри встрани. В края на мача Милен Танчев бе изведен зад защитата с дълга топка, надбяга защитника до него и излезе срещу вратаря, но точно преди да нанесе удар топката бе отклонена от бабуна на терена и не се стигна до завършващ удар. Домакините имаха няколко добри удара с глава, както и от дистанция, но не всички бяха точни. Илия Николов отрази всички останали, които бяха в рамките на вратата му и записа седма суха мрежа.

Така Марица остава на осмата позиция с актив от 19 точки. На 29 октомври "жълто-сините" са домакини на Миньор, а срещата е от 12:45 на обяд.

Беласица е на четвъртото място с 24 точки. 

Марица: Илия Николов, Мартин Газиев, Георги Иванов, Димитър Аврамов, Симеон Вешев, Валери Домовчийски (Станимир Димитров), Веселин Марчев, Милен Танчев, Станислав Маламов (Айкут Янъков), Христиан Димитров (Дъглас Иваноф), Петър Атанасов  (Ифеани Дейвид)

Беласица: Кирил Георгиев, Атанас Карачоров, Атанас Димитров, Мартин Русков, Аспарух Шамкалов, Владимир Гогов, Марти Таушанов, Запро Динев, Аспарух Смилков, Айвън Ангелов, Мариян Вангелов