Марица изпусна да победи лидера във Втора лига Ботев Враца в мач от 16-ти кръг на първенството на Втора лига, игран в Коматево. Свилен Щерев откри резултата в 71-та минута. Минута преди края реферът Вангел Вангелов отсъди спорна дузпа за гостите, която бе реализирана от Спас Георгиев. Мачът бе първи за втория дял от шампионата.

Двата отбора направиха интересен и двуостър двубой в мъгливия съботен следобед. Възпитаниците на Стоян Димитров изглеждаха мотивирани и се раздадоха докрай, като за пореден път доказаха, че не се страхуват от позицията на противника и играят всеки мач за победа. Гостите имаха шумната подкрепата на около 40 свои фена, които през голяма част от мача щедро обсипваха с нецензурни думи футболисти и съдии.

Първата част бе равностойна, с няколко опасности пред двете врати. Втората част също започна равностойно, а маричани успешно се надиграваха с лидера в групата. В 71-та минута Иван Гендов открадна една топка от защитник и пусна успореден на голлинията пас, който Свилен Щерев хладнокръвно засече и откри резултата - 1:0. Гостите не можаха да реагират на гола, като той видимо ги изнерви. В края на мача напрежението се повиши след няколко неточни отсъждания на съдията Вангелов, който раздаде и куп картони. В 87-та минута Николай Колев пропусна да удвои, след като засече пас в наказателното поле, но топката се отби в страничната греда. В ответната атака Вангел Вангелов отсъди спорна дузпа за гостите за игра с ръка на Алил Кардашев. Кардашев посрещна една топка с рамо, но съдията видя друго. Дузпата бе хладнокръвно реализирана от техничния Спас Георгиев. До зимната пауза предстои изиграването на още един кръг, в който Марица гостува в Панагюрище на местния Оборище.

МАРИЦА: Илия Николов - капитан, Атанас Ташолов, Костадин Дяков, Мирослав Пушкаров, Атанас Куманов (Рангел Игнатов 80 мин.), Алил Кардашев, Джунейт Яшар, Христо Янчев (Петър Чалъков 46 мин.), Свилен Щерев, Димитър Юруков, Иван Гендов (Николай Колев 78 мин.)