След края на есенния дял на първенството във Втора лига представителният тим на Марица бе разпуснат в почивка. Маричани се завърнаха в професионални футбол след дълги години отсъствие, сбъдвайки мечтата на своите фенове. Съставът направи успешен полусезон и въпреки трудния старт се представи добре, показа истинския си потенциал и успя да навакса първоначалното си изоставане. “Жълто-сините” завършиха годината със серия от 4 победи, 4 равенства и само 1 загуба в последните си 9 шампионатни срещи. Футболистите показаха воля, мъжество и себераздаване и успяха да докажат, че са равностойни на съперниците си. Марица ще зимува на 10-то място във временното класиране, само на 5 точки от четвъртия. Малката разлика между отборите ще направи борбата на пролет изключително оспорвана.

Президентът на клуба Христо Христов благодари на ръководството на Ботев за предоставения терен и гостоприемството. Както знаете Марица играеше през есента домакинските си мачове на базата на “канарчетата” в квартал Коматево. През пролетта маричани ще се завърнат в “Кършияка” за радост на своите привърженици. Президентът на маричани благодари и на всички, които са оказали помощ на клуба, както и на кмета на район “Северен” г-н Ральо Ралев. Христов определи изминалия полусезон като успешен и декларира своята подкрепа за треньорския щаб на представителния тим, който ще води състава и през пролетта. Треньорът Стоян Димитров заедно със своите помощници успя да изгради един много добър колектив и да мотивира тима така, че неговото представяне и резултатите му да вървят във възходяща линия през полусезона.

Марица ще започне подготовка за пролетния дял на първенството на 8 януари. Тогава футболистите ще бъдат събрани на стадиона край захарната фабрика за първа тренировка. Съставът в общи линии ще бъде запазен, ще бъдат привлечени двама-трима опитни футболисти, които да вдигнат класата и самочувствието на отбора. Тимът ще започне подготовката си в Пловдив на подходящ терен с оглед метеорологичната обстановка, като се планира и едноседмичен лагер.