Марица успя да отстрани отбора от Първа лига - Хебър след победа с 4:2 в 1/16 финалите в турнира за Купата на България. Головете за домакините отбелязаха Веселин Марчев на два пъти и по веднъж Радослав Апостол и капитанът Валери Домовчийски, а за Хебър се разписаха Ивайло Михайлов и Георги Търтов. 

В 3-та минута Хебър успя да открие, след като Георги Търтов центрира, а Ивайло Михайлов засече с глава отблизо за 0:1.

В 10-та минута Вешев центрира от корнер, а Домовчийски засече с глава, но Димов улови. 

Марица бързо изравни в 13-та минута, след като удар на Домовчийски беше блокиран, но топката попадна при Радослав Апостолов, който с удар в наказателното поле успя да вкара за 1:1.

Последва удар на Георги Търтов, но ударът му беше уловен от Илия Николов. 

В 20-та минута хубав удар от дистанция на Димитър Аврамов премина над вратата.

В 36-та минута удар на Радослав Апостолов беше блокиран от играч на Хебър и излезе в корнер, а малко след изпълнението на ъгловия удар Пейчинов стреля с глава, но ударът му премина над вратата. 

В 40-та минута Мартин Михайлов стреля, но ударът му беше спасен от Николов.

В 44-та минута Вешев центрира от фаул, а Валери Домовчийски засече с глава и маричани направиха пълен обрат - 2:1. 

В края на полувремето Димитър Аврамов посрещна центриране от корнер на първа греда и стреля отблизо, но Димов спаси, а след това последва сходна ситуация, която се откри пред Радослав Апостолов, но топката премина в аут.

В 53-та минута удар на Апостолов премина покрай вратата.

В 56-та минута удар на Ивайло Михайлов премина покрай вратата. 

В 58-та минута Симеон Вешев центрира от корнер, а Веселин Марчев, които се появи в игра само секунди по-рано беше забравен от играчите на Хебър и отблизо с глава вкара за 3:1.

В 74-та минута удар на Алекс Серано беше избит в корнер от Николов. 

В 77-та минута Хебър намали, след като Михайлов подаде към Търтов, който отблизо с глава вкара за 3:2.

Последва и шут на Венсан Марсел, който беше уловен от Николов. 

В 80-та минута Домовчийски опита прехвърлящ удар от центъра, но топката мина на сантиметри от вратата. 

В 87-та минута Марица реши двубоя, след бърза контра минала през Танчев и Атанасов топката попадна при Веселин Марчев, който със страхотен удар от границата на наказателното поле вкара за 4:2.

На осминафиналите ще срещне Арда, която отстрани като гост Дунав с 2:0. Мачът е следващата събота отново от 13:30ч. на стадион "Марица".

Марица: Илия Николов, Мартин Газиев, Йордан Пейчинов, Димитър Аврамов, Симеон Вешев (Петър Атанасов 70 мин.), Милен Танчев, Радослав Апостолов (Георги Иванов 84 мин.), Ифани Давид, Станислав Маламов (Веселин Марчев 57 мин.), Саломон Джеймс, Валери Домовчийски

Хебър: Диян Димов, Мартин Михайлов (Арсенио Валпорт 68 мин.), Корнел Осира, Пламен Крумов (Димитър Йовчев 46 мин.), Роберт Мазан, Алекс Серано, Ивайло Михайлов, Венсан Марсел, Клаудио Бонани, Георги Търтов, Муса Сила (Октай Хамдиев 46 мин.)