Легендата на Аржентина Диего Марадона заяви, че е можел да спечели повече Златни топки от Лео Меси и Кристиано Роналдо, ако е имал право да участва в класацията. Така той коментира  изказването на Роналдо, че е най-добрият футболист в света за всички времена. До 1995 година само европейски футболисти имаха право да печелят наградата на "Франс футбол" и по тази причина Марадона никога не я е получавал.

Кажете на Роналдо да спре да говори глупости. Кой е най-добрият според мен? От малкото, което съм гледал от тях, това са Алфредо ди Стефано, Кройф... и Меси, но може да бъде също и Кристиано, заяви Марадона пред AS.

Запитан какво го отличава от Меси, Дон Диего отговори: Лео не е способен да говори пред 20 човека от отбора и да ги мотивира така, както аз го правех. Той би казал "какво искате да ме попитате?" и останалите ще го питат страшно много неща, каза легендата.

Вече е скучно "Златната топка" да се дава само на Кристиано и Меси. Дали има друг, който я заслужава? Не знам. Бих включил в борбата Кавани, Мбапе и Ибрахимович. Ако имах право, щях да спечеля много повече "Златни топки" от Кристиано и Меси, завършва Дон Диего.