Гигант (Съединение) загуби с 2:3 гостуването си на Левски (Карлово) в мач от 22-рия кръг на Югоизточната Трета лига. След края на двубоя старши треньорът на Гигант Манол Георгиев даде интервю пред клубния сайт. Треньорът на тима заяви, че поема отговорността за изненадващото поражение. Той поздрави съдията Валентин Железов, че е дал 6 минути продължение и заяви, че повечето съдии биха свирили край веднага. 

- Господин Георгиев, защо се стигна до загубата?
- Започнахме мача отлично, поведохме рано още във 2-ата минута и вместо да си затворим двубоя с втори гол, допуснахме обрат в последните минути на първото полувреме. За няколко минути ни вкараха две попадения, първото от корнер, а второто след наша грешка в защита. През второто полувреме изравнихме за 2:2, мачът течеше нормално и домакините от Карлово отново след изпълнение на корнер ни вкараха трети гол.

- Притеснява ли ви, че отборът допусна два гола след статични положения?

- Няма значение как сме ги допуснали, а как сме играли. Истината е, че домакините влязоха по-агресивно в мача, искаха повече победата и напълно си я заслужиха. Вината за загубата си е изцяло наша, след като отборът от Карлово искаше повече победата.

- Долавям критично настроение след представянето на момчетата?

- Казвам истината. Представихме се на около 20% от това, което тренирахме през седмицата и което трябваше да играем. Днес ще направим първа тренировка за седмицата и ще трябва да променим някои неща, за да изчистим грешките.

- Отново не успяхте да използвате Християн Казаков от първата минута.

- За съжаление той продължава да има проблеми с коляното и влезе второто полувреме. С него отборът би имал съвсем друго лице, но аз не търся оправдание. Затова сме група и останалите футболисти трябва да се стараят повече.

- Предстои гостуване на Асеновец, след това мач със Спартак (Пловдив)…

- Програмата ни е трудна, но всеки отбор ще срещне противниците си по два пъти през сезона, така че кога играеш – няма особено значение. Но няма мач, който да посоча и да кажа, че ще бъде лесен.

Главен съдия на двубоя бе елитният рефер Валентин Железов. Как се справи по ваше мнение?

- Безупречен! Даде 6 минути добавено време, което не се вижда често в Трета лига, а домакините водеха с 3:2. Друг съдия вероятно би побързал да даде край на мача, когато домакините имат аванс в резултата. Спокойно можеше да даде три минути, а ние в тези шест минути имахме три корнера и един пряк свободен удар на границата на наказателното поле.