Манчестър Юнайтед търси трета победа през новия сезон в Премиър лийг в домакинството си на Нюкасъл. Двубоят на "Олд Трафорд" се очаква с огромен интерес заради повторния дебют с екипа на "червените дяволи" на клубната легенда Кристиано Роналдо. Португалецът не е играл за Юнайтед от финала в Шампионската лига през 2009 година. Последният му мач във Висшата лига с екипа на "червените дяволи" пък бе срещу Арсенал през май същата година. Това означава, че CR7 ще постави нов рекорд за най-голяма времева дистанция между два мача на футболист в Премиър лийг. Точно 12 години и 118 дни делят споменатия двубой с Арсенал от днешното домакинство на Нюкасъл.

Още вчера мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер потвърди, че със сигурност днес Кристиано, който в предишния си период в клуба отбеляза 118 гола в 292 мача, ще направи повторен дебют. Очакванията си той да започне като титуляр.

Още във вторник Роналдо се срещна със Солскяер и новите си съотборници и след това се присъедини към тренировките на отбора.

Нюкасъл загуби последните три двубоя с Манчестър Юнайтед, като "свраките“ нямат успех на "Олд Трафорд" от декември 2013 година. Тимът на Стив Брус стартира лошо сезона, спечелвайки само една точка в първите си три мача от новата кампания.