Носителят на Шампионската лига Манчестър Сити ще се опита за втори път да спечели трофей през този сезон днес. Тимът ще играе срещу победителя в Лига Европа Севиля във финала за Суперкупата на Европа. Двубоят ще се играе днес от 22:00ч. на стадион "Георгиос Караискакис" в Пирея

Сити загуби първия финал за този сезон срещу Арсенал в битката за Къмюнити шийлд - Суперкупата на Англия след изпълнение на дузпи. 

Сега англичаните са амбицирани да спечелят първи трофей за новия сезон. През миналата кампания тимът направи требъл - за първи път триумфира с Шампионската лига, взе първенството и ФА Къп в Англия. 

Във финала в Шампионската лига Сити победи с 1:0 Интер.

Севиля пък направи ужасен сезон, но отново спечели Лига Европа за рекордния 7-ми път. Испанците победиха след дузпи Рома във финала на турнира и това осигури на тима директно влизане в групите на Шампионската лига и финал за Суперкупата на Европа. 

През уикенда Сити започна вихрено и победи с 3:0 новака Бърнли в първия кръг за новия сезон във Висшата лига, а Севиля загуби у дома с 1:2 от Валенсия в първия кръг на новия сезон в Ла Лига. 

Това ще е пети сблъсък между двата отбора в официална среща. 

През сезон 2015-2016 двата тима са в групите на Шампионска лига, а Сити побеждава с 3:1 в Испания и с 2:1 в Англия.

През миналия сезон двата отбора отново бяха в групите на Шампионската лига, а Сити беше още по-убедителен. Англичаните победиха с 3:1 като домакин и с 4:0 като гост. 

За Сити това е първо участие във финала за Суперкупата, а за Севиля е седмо. Тимът е триумфирал само веднъж с трофея през 2006-та година, когато победи във финала Барселона с 3:0.