Манчестър Сити победи с 1:0 във финала на Шампионската лига. Единственият гол вкара Родриго в 68-та минута. Така Сити за първи път в историята си спечели турнира. Тимът направи и требъл, след като грабна Шампионска лига, Висшата лига и ФА Къп.

В 6-та минута Бернардо Силва навлезе в наказателното поле и отправи удар, който обаче премина над вратата.

В 20-та минута Лаутаро стреля, но над вратата. 

В 26-та минута Едерсон направи грешка, опразни вратата си и даде топката на Барела. Той стреля, но топката на намери вратата 

В 27-та минута Холанд имаше хубава възможност и отправи удар, но Онана изби. 

Последва и удар на Де Бройне, но Онана спаси.

В 30-та минута Де Бройне се контузи и беше заменен принудително от Фил Фоудън. Белгиецът определено нямаше късмет на финали, след като се контузи и в първия финал на Сити през 2021-а година. 

В края на първата част Аканджи отправи удар, но над вратата. 

В 59-та минута грешка в защитата на Сити позволи на Лаутаро да навлезе в наказателното поле, но Едерсон внимаваше и изби. 

В 60-та минута Рубен Диас игра с глава, но ударът му премина над вратата.

В 68-та минута Сити успя да открие резултата. Аканджи пусна хитър пас и изведе в наказателното поле Бернардо Силва. Той центрира, получи се рикошет в играч на Интер, а топката достигна до Родри, който със страхотен удар реализира за 1:0. 

В 70-та минута Интер можеше да изравни веднага. Дъмфрис игра с глава и прати топката в пеналта, където Ди Марко игра с глава и опита да прехвърли Едерсон, топката срещна напречната гредата, а след това се случи много комичен момент. Ди Марко пак игра с глава и най-вероятно щеше да вкара, но топката се удари в съотборника му Лукаку, който реално спаси сигурно изравняване. 

Последва и удар на Лукаку, който беше спасен от Едерсон. 

В 78-та минута Фоудън се озова на добра позиция, но Онана спаси.

В 89-та минута Интер пропусна нова страхотна възможност. Лукаку отблизо стреля с глава, но Едерсон изби с крак, а Рубен Диас успя да изчисти в корнер. 

Последва нов удар на Лукаку, но покрай вратата. 

В третата минута от добавеното време Барела стреля извън пеналта, но над вратата. 

В последните секунди имаше корнер за Интер, Госенс игра с глава, но ударът му беше избит от Едерсон, а веднага след това съдията Марчиняк свири край на мача.

Така Манчестър Сити за първи път вдигна Шампионска лига и е новият господар на Европа. Тимът игра за втори път финал в турнира. Интер пък остана с три трофея и загуби третия си финал в турнира.