Манчестър Сити защити титлата си в Англия от миналия сезон и отново спечели Висшата лига. Отборът, воден от Гуардиола, успя да обърне Астън Вила у дома, след като губеше с 0: 2 до 3: 2.

Основният конкурент на Сити – Ливърпул, също спечели с 3:1 на Уулвс, но тази победа не стигна, тъй като Сити трябваше да сгреши, за да може Ливърпул да е шампион.

В Манчестър Астън Вила шокира домакините и поведе с 2:0 след попадение на Кеш в 37 мин. и Коутиньо в 69 мин.

Пълният обрат за Сити дойде в рамките на 5 минути – между 76 и 81 минути. Головете вкараха Родри и Гюндоган на два пъти.

Ливърпул също не достигна лесно до победата и също трябваше да обръща резултата в своя полза. Нето откри още в третата минута за гостите, но Мане изравни в 24-тата. Пълният обрат донесе Салах в 84-тата минута, а Робъртсън подпечата успеха на Ливърпул.

В крайното класиране Сити завърши с 93 точки, а Ливърпул – с 92.

Драма имаше и в битката за оцеляване, където Лийдс успя да спаси мястото си и за следващия сезон във Висшата лига, а Бърнли изпадна. 

Лийдс спечели с 2:1 като гост на Брентфорд. Рафиня от дузпа в 56-та минута откри за Лийдс, Канос в 78-та минута изравни, но малко по-късно голмайсторът за Брентфорд беше изгонен. В 94-та минута Харисън донесе успеха на Лийдс. 

Бърнли загуби с 1:2 като гост на Нюкасъл. Уилсън в 20-та минута откри от дузпа за Нюкасъл, а отново той удвои в 60-та минута, а Бърнли вкара в 69-та минута чрез Корнер. 

Лийдс събра 38 точки със 17 точки, а Бърнли остана 18-и с 35 точки и изпадна.