Продължават абсурдите около европейската квалификация България - Унгария на 16 ноември и това къде да се играе мача.

Собственикът на фирмата, отговаряща за строителството на стадион "Христо Ботев" в Пловдив - Илиян Филипов, обяви, че вече може да гарантира за безопасното провеждане на мача.

Той бе преместен там от Националния стадион "Васил Левски" в столицата заради планиран протест срещу ръководството на БФС. От централата дори се постараха двубоят да се играе без фенове заради рисковия си характер. Снощи пък се появиха твърдения, че мачът няма да се играе в Пловдив по решение на кметът на Пловдив Костадин Димитров, защото съоръжението е опасно.

Илиян Филипов обаче използва социалните мрежи, за да съобщи, че вече е изпратил писмо до кмета на град Пловдив - Костадин Димитров, в което заявява, че провеждането на футболни срещи на съоръжението в този период е "непрепоръчително", но вече ситуацията е различна и той промени първоначалното си становище. Преди 2 дни Филипов бе категоричен, че няма как да гарантира безопасността заради монтажни дейности по козирката. 48 часа по-късно това се промени.

"ДЗЗД Колежа" внесе официално писмо до БФС във връзка с предвидената футболна среща на националния отбор на България с Унгария на 16 ноември на стадион "Христо Ботев".

„Във връзка с желанието на БФС да провежда футболни срещи на стадион „Христо Ботев", гр. Пловдив, ДЗЗД „Колежа", като главен изпълнител на обекта, част от който все още е в строеж, Ви съобщава, че е възможно да бъде създадена организация и предприети мерки по обезопасяване на строителната площадка и прилежащите й територии, с което да се създадат необходимите условия за провеждането на футболната среща между националните отбори на България и Унгария.

Преди обаче да бъдат предприети такива мерки, ДЗЗД „Колежа" трябва да получи официално разпореждане от Възложителя на обекта – Община Пловдив", гласи писмото на Илиян Филипов.