Днес ще станат ясни последните два осминафиналиста на Мондиала в Катар. В директна битка за класиране излизат Сърбия и Швейцария и Гана Уругвай.

Двубоят Сърбия и Швейцария за втори пореден Мондиал ще определи осминафиналист, след като двата отбора бяха в директна битка за класиране и през 2018-а година. Тогава швейцарците победиха с 2:1 след пълен обрат и продължиха напред, а двубоят беше повече от футболен, защото головете на Швейцария вкараха Гранит Джака и Джердан Шакири, които са с косовски корени. 

Двамата вкараха головете и отпразнуваха със символа на Албания - орела, дразнейки сърбите. Сега и двамата са в отбора и е доста вероятно отново да бъдат титуляри. В другия мач от групата Бразилия търси три от три с мач срещу Камерун. 

На този етап в класирането Бразилия е лидер с 6 точки и вече място на осминафиналите, а Швейцария е с три точки, а Сърбия и Камерун са с по една. 

Интересна ще е битката между Гана и Уругвай, която също е за директно класиране на Мондиал. Португалия, която също като Бразилия вече си осигури осминафинал ще играе срещу Южна Корея. 

В групата Португалия е лидер с 6 точки, Гана е с 3 точки, а Уругвай и Южка Корея с по една точка. 

Ето и програмата:

17:00ч. Гана - Уругвай на живо по Диема и Диема спорт 3

17:00ч. Южна Корея - Португалия на живо по БНТ1 и БНТ 3

21:00ч. Камерун - Бразилия на живо по БНТ 1 и БНТ 3

21:00ч. Сърбия - Швейцария на живо Нова и Диема спорт 3