Сръбският треньор Люпко Петрович направи изненадващо завръщане в българския футбол. Бившият треньор на Литекс, Левски и ЦСКА е новият спортен директор на Литекс, съобщава Спортал. Петрович има и спечелена Шампионска лига като треньор на Цървена звезда, тогава турнирът носеше още старото си име Купа на европейските шампиони. 

„Радостен съм, че отново съм в Ловеч. В България съм работил за трите най-добри отбора – Левски, ЦСКА и Литекс. Любимото ми място обаче е Ловеч. Тук винаги съм усещал най-голямата и искрена благодарност на хората за успехите, които постигнахме с Литекс”, коментира 75-годишният специалист.

„Другото, което ме накара да се върна е, че ще работя с млади футболисти. За да няма интриги изяснявам, че ролята ми ще е да помагам с опита си и каквото мога на треньорския щаб, воден от Андрей Андреев”, добави той.

„Ще сме екип. Поставили сме си цели – отбора ни да играе качествен футбол и да постигне възможно най-високо класиране, включително и първо място във Втора лига“, каза още Люпко Петрович.