Легендарният сръбски треньор Люпко Петрович отново ще бъде старши треньор! Сърбинът работи от няколко месеца във втородивизионния Литекс като консултант, но негативната серия на тима е накарала ръководството да направи треньорска смяна. 

Петрович заменя на поста старши треньор Андрей Андреев. 

За последно Петрович работи във виетнамския Тан Хоа, а през 2022 година и обяви край на кариерата си. Сега за четвърти път ще бъде треньор на Литекс.

Любопитно е, че през май той ще стане на 76 години, което пък го нарежда на четвъртото място в класацията за най-възрастни действащи треньори в света. 

Пред него са само 77-годишните Мирча Луческу, който води киевския Динамо и Еди Рея, който е начело на хърватския Горица, както и 76-годишният Жезуалдо Ферейра, който води Замалек в Египет.

Петрович беше начело на Цървена звезда, когато сръбския гранд от Белград спечели Шампионската лига, която тогава все още носеше старото си име - Купа на европейските шампиони.

В България освен Литекс Петрович е бил начело на Левски и ЦСКА. 

В момента Литекс е 14-ти с 24 точки с равни точки с 15-ия Миньор, който е в опасната зона, но ловчанлии са с по-добри показатели.