За домакинството си на Световното първенство по футбол Катар построи цял нов град. Това е градът Луисвил, който стана и вторият най-голям град в държавата след столицата Доха. 

Луисвил се простира на 38 квадратни километра. Посетителите могат да отседнат в един от 22-те нови хотела, както и да се насладят на атракции, като голф игрище и тематичен парк.

Градът разполага още с жилищни и търговски квартали. Целта на града е да привлича още повече туристи и не само за Мондиала, но и след него. Тук се намира и пистата на Формула 1, на която през миналата година се проведе и първото Гран при на Катар, което заради Мондиала не се проведе през тази година, но ще се завърне в календара догодина. 

Луисвил се намира само на 23 км. северно от центъра на Доха. 

Градът ще може да побере до 450 00 души, а според данни до момента населението му наброява почти 200 000 души.

Именно в Луисвил ще се проведе и финалът на Мондиала, а стадионът е с 80 000 места и е най-големият от всички съоръжения в Катар. 

Първите планове за развитие на малкото селце Луисвил, което съществува от 1908г. са през 2005г. За доста кратко време между 2013-а година и 2018-а година инфраструктурата на града е почти завършена, а през миналата година Луисвил вече може да каже, че беше напълно завършен. 

Със сигурност градът ще се развива още, но особено след края на Мондиала Луисвил ще се легитимира за всички туристи и целта пред Катар да направи града алтернатива на Доха май ще бъдат успешни.