Лудогорец стана шампион на България за 11-и пореден път. Шампионките победиха с 4:1 като домакин Славия в първа среща за двата отбора в първата шестица и си гарантираха трофея четири кръга преди края на сезона.

В 14-та минута Доминик Янков центрира от корнер, а Гьоко Зайков засече с глава и си отбеляза автогол. Бранителят на Славия нямаше късмет тази седмица, след като си отбеляза автогол и в първия от полуфиналите в турнира за Купата на България срещу ЦСКА. 

В 16-та минута Жан Карничкин намери чудесно Текпетей, който пое топката и с хубав удар в наказателното поле удвои. 

В 23-та минута резултатът стана класически, след като Тепкетей пусна пас по тревата в пеналта, Матиас Тисера пое и с удар от границата на вратарското поле вкара за 3:0. 

В 54-та минута Лудогорец вкара и четвърти гол. Текпетей беше изведен много добре от Рик Джонатан и вкара втория си гол в двубоя. 

В 78-та минута Мартин Петков изведе добре Йоан Бакеро, който напредна и с хубав удар вкара почетния гол за Славия.

С успеха Лудогорец вече е с 67 точки и е недостижим на върха от втория ЦСКА, който е с 53 точки. Тимът стана шампион четири кръга преди края на сезона в елита. 

Лудогорец подобри собствения си рекорд и стана единственият български клуб, който е бил 11 поредни пъти шампион на България. Статистиката се води от 1948, когато е основана "А" група. През миналата година Лудогорец стана единственият български тим с 10 поредни шампионски титли. 

Тимът си осигури участие в квалификациите на Шампионската лига през следващия сезон и стана официално и първият български евроучастник за следващия сезон 2022-2023.