Шампионът на България Лудогорец спечели Суперкупата на България във финала срещу носителя на Купата Левски. Редовното време завърши 2:2, а след изпълнение на дузпи Лудогорец спечели с 4:3. 

В 14-та минута Левски вкара чрез Илиан Стефанов, но голът беше отменен заради засада. 

Левски все пак успя да открие в 41-та минута, когато Роналдо подаде към Георги Миланов, а халфът на сините със страхотен удар от дъгата на пеналта реализира - 0:1. 

В 68-та минута Антон Недялков центрира в наказателното поле, а Кирил Деспосов засече и изравни. 

Само две минути по-късно Лудогорец направи пълен обрат, Келиан ван дер Каап сгреши Рик Джонатан отне топката и подаде към Рик Джонатан, който беше фаулиран в наказателното поле от Пламен Андреев. Десподов не остави шансове на Андреев от дузпа за за 2:1.

Във втората минута от добавеното време Петри центрира в наказателното поле, където Бари се размина с топката, но тя отиде при ван дер Каап и той от точката на дузпата успя да реализира - 2:2. 

Так двубоят влезе директно в дузпи, защото във финала няма продължения. 

При първите изпълнения Ивелин Попов и Каули не сгрешиха, но при вторите Марин Петков и Рик Джонатан пропуснаха. Последваха попадения на Кордоба, Сисиньо, Бари, Игор Тиаго. В последните изпълнения Асен Митков пропусна за Левски, а Оливие Вердон реализира за Лудогорец и донесе Суперкупата на шампионите. 

Лудогорец е номер 1 по трофеи от Суперкупата с общо шест. 

Снимка: sportal.bg