Шампионът на България Лудогорец отстрани доста трудно тима на Розова долина при гостуването си в Казанлък. Разградчани спечелиха с 2:0 след попадения през втората част. Двубоят се игра пред препълнения стадион "Севтополис" в Казанлък.

Първото полувреме пред Лудогорец не се откриха много чисти голови положения, а домакините се бяха затворили добре. До 30-та минута Лудогорец трябваше да направи две принудителни смени, след като Мануел Шоу и Иван Йорданов се контузиха. В края на полувремето Венцислав Иванов получи втори жълт картон и беше изгонен, оставяйки Розова долина с 10 човека. 

Лудогорец откри в 60-та минута, когато Пиотровски стреля от наказателното поле, но топката се отби в тялото на защитник, за да стигне до резервата Димитър Илиев, който на празна врата успя да открие резултата.

Шампионите вкараха втори гол в 90-та минута, когато Игор Тиаго нахлу в наказателното поле, където намери нахлуващия Рик, който на празна врата оформи крайния резултат.

Така Лудогорец се класира за осминафиналите, където очаква Левски, но първо "сините" трябва да отстранят утре Вихрен в Сандански.

Победителят от Вихрен - Левски ще гостува на Лудогорец в Разград на 4 декември.